Als vrijwilligster bij een gezin kan je echt het verschil maken!

Lisa is vrijwilligster bij Home-Start en ondersteunt wekelijks een gezin in de buurt. Hier doet zij haar verhaal.

Een jaar geleden had ik een paar uur in de week over die ik wilde benutten door anderen te helpen. Wie of wat wist ik niet zo goed, maar al zoekende stuitte ik op Home Start en het leek me meteen iets voor mij. Als moeder met twee jonge kinderen weet ik als geen ander dat we allemaal weleens wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, laat staan als er iets anders in je leven ook nog even tegen zit. De begeleiding en training die Home Start biedt sprak me ook aan, je wordt niet blanco het diepe in gegooid.

Binnen een aantal weken zat ik voor een kennismaking bij Claudia op de bank. Een hele lieve, zorgzame en intelligente vrouw die net een paar maanden geleden moeder was geworden. Wat voor hulp zou zij nu nog nodig kunnen hebben dacht ik eerst. Binnen een aantal weken had ze me deelgenoot gemaakt van haar verhaal en de wervelwind ervaring van samenwonen, moeder worden van een tweeling, medische complicaties rondom de geboorte en dat allemaal binnen een jaar! Mijn bezoeken gaven haar wat meer bewegingsruimte. Samen deden we de baby’s in bad, bespraken haar zorgen omtrent  de opvoeding en ontwikkelingen van de baby’s. Ik kon haar tips geven hoe om te gaan met praktische zaken die als nieuwe moeder voor haar nog niet vanzelfsprekend waren. Wetende dat ik er elke week zou zijn om te helpen met praktische zaken, maar vooral dat ze haar hart kon luchten bij me deed haar zelfvertrouwen als moeder groeien. Na ruim een half jaar had ze haar ritme gevonden met de baby’s en was ze zelfverzekerd genoeg zich niet te laten overweldigen. De rust die ze uitstraalde als ik weer weg ging was prachtig om te zien. Ik ben dit werk begonnen omdat ik dacht dat ik een ander wilde helpen, maar ik had niet verwacht dat ik er zoveel voor mezelf uit zou kunnen halen. Het geeft een enorme kick te weten dat ik echt een verschil maak in iemands leven….zelfs een beetje verslavend :-). Inmiddels begin ik binnenkort bij mijn derde gezin!

Kun jij als moeder of vader wel wat steun gebruiken? Of wil je vrijwilliger worden bij Home-Start? Kijk op www.home-start.nl of mail/bel naar Titia Koppers, t.koppers@combiwel.nl, 06 4354 1395.

Home-Start is gratis voor gezinnen met tenminste 1 kind onder de 7 jaar. De vrijwilliger bezoekt wekelijks het gezin.
(De vrouwen op de foto komen niet voor in het verhaal)

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK