Vrijwilliger vertelt: Joly

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijk inzet. Dit keer in ‘Vrijwilliger vertelt’ het verhaal van Joly, docent zorg & welzijn. Zij zet zich in als vrijwilliger door voedselpakketten uit te delen. Daarnaast spoort ze anderen aan zich ook maatschappelijk in te zetten, omdat het zo fijn is.

Joly is sinds juli 2021 actief bij Stichting South East Stars als vrijwilliger. Zij doet haar best zich iedere week voor anderen in te zetten door het uitgeven van voedselpakketten. Verder verleent zij graag een helpende hand op oproepbasis. Hiervoor heeft zij zich ook als vrijwilliger ingezet bij een verzorgingstehuis, waar ze kookte en eten serveerde aan bewoners. Ook heeft ze mantelzorg verleend aan een lieve oude meneer.

Joly doet vrijwilligerswerk voor haar persoonlijke ontwikkeling en omdat ze graag iets voor een ander wil betekenen. Zij is docent zorg en welzijn en ziet het vrijwilligerswerk als een manier om te weten hoe het is in de praktijk. Daarnaast geniet ze er vooral ook van; ze geniet ervan om mensen in hun kracht te zetten en om iets voor een ander te betekenen. “Mensen hebben elkaar nodig.” Naast het vrijwilligerswerk dat ze al doet, lijkt Joly het leuk een keer een uitje te organiseren voor ouderen. “Als je ouder wordt, ga je weer meer terug naar je patronen van vroeger van blijheid en genieten.” En Joly geniet er zelf dan ook weer enorm van om mensen zo blij te zien: “hierdoor waardeer je meer wat je nu al hebt.”

Kijkend naar vrijwilligerswerk in Amsterdam Zuidoost valt het haar vooral op dat er heel veel plekken zijn. “Wanneer je er niet mee bezig bent, zie je er niks van. Als je er eenmaal mee bezig bent, zie je overal organisaties die iets voor anderen doen en die mensen kunnen gebruiken.” Joly spoort daarom mensen in haar omgeving aan om ook vrijwilligerswerk te doen. Als er een vraag is van kinderen die huiswerkbegeleiding nodig hebben, kijkt zij in haar omgeving of ze studenten kan aansporen om deze kinderen te helpen. Zij vind het leuk om op deze verschillende manieren mensen te helpen. Hierbij hoort ze vaak van anderen hoe lief ze is, altijd een glimlach heeft en ook altijd enthousiast is. Zij ziet zichzelf als een gepassioneerde zonneschijn, levendig en aanwezig.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Schrijf je dan in bij Venzo via www.venzo.co.nl of neem contact op via info@venzo.co.nl of 020-7601170. Tot snel!

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK