Vrijwilliger Vertelt: Dylan Lennox Bakker

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijk inzet. Deze editie in ‘Vrijwilliger vertelt’ het verhaal van Dylan Lennox Bakker (28 jaar). Hij zet zich al meer dan tien jaar in als vrijwilliger voor Amsterdam Zuidoost. Ooit begonnen met zijn eigen event: Bijlmer Got Talent, daarna was hij te vinden bij Zuidoost TV en weer daarna maakte hij de overstap naar Stichting SES, waar hij begin dit jaar na zes jaar mee is gestopt.

Nooit meer weg uit Zuidoost
Hij is gek op zijn Bijlmer, al noemt hij het liever Zuidoost. “Het heeft toch nog vaak een wat negatief imago onder mensen die het niet kennen en dat is zo zonde.” Want de Bijlmer is een prachtbuurt, weidt hij bevlogen uit, met zo’n 130 nationaliteiten en altijd iets te beleven. Dylan, half Nederlands, half Antilliaans, is er geboren, opgegroeid in Venserpolder en woont nu net een jaar op zichzelf in Ganzenhoef. Weg wil hij hier nooit, hij heeft inmiddels een map aan herinneringen, “mensen helpen elkaar hier, de saamhorigheid is groot.”

Talenten
Via verschillende kanalen heeft Dylan inmiddels een behoorlijk netwerk opgebouwd in Zuidoost. Het begon allemaal met een schoolopdracht. Dylan zat als achttienjarige op het ROC in Amsterdam West en moest externe studiepunten scoren door bij andere bedrijven korte stages te lopen om zo ervaring op te doen. Hij wilde ze allemaal in een keer halen, dus bedacht hij, na aandringen van zijn moeder, zijn eigen evenement: Bijlmer Got Talent. Wat direct een groot succes was; In 2016, 2017 en 2019 waren er zo’n 130 aanmeldingen per keer!

SES
Dylan was van 2015 tot begin dit jaar vrijwilliger bij Stichting SES. In het begin als activiteitenbegeleider, na een tijdje was Dylan de rechterhand van de voorzitter van de stichting en begeleidde hij de stagiaires, organiseerde de vergaderingen en was de ondersteuner van vele projecten van de stichting. ‘’Het Boeninhuis is de plek waar ik als kind ook kwam, zelf ik rende als zes-zevenjarige dat hele buurthuis door, maar na zes jaar als vrijwilliger ergens werken, houd het een keertje op’’. Met een opgeheven hoofd en in goed overleg nam hij dan ook afscheid.

Eigen bedrijf
Sinds begin dit jaar heeft Dylan de stap gemaakt om als ZZP’er het veld in te gaan en dat gaat hem goed af met zijn bedrijf PA-4-A-DAY. Op dit moment is Dylan bezig met het opzetten van een nieuw community center in Holendrecht in samenwerking met het Social Pact en werkt hij als projectleider voor Cybersoek. Dylan is nog lang niet klaar met Zuidoost.

Dylan Lennox Bakker al meer dan tien jaar in als vrijwilliger!

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Schrijf je dan in bij Venzo via www.venzo.co.nl of neem contact op via info@venzo.co.nl of 020-7601170. Tot snel!

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK