Venzo begint met project ‘Het opstapje naar vrijwilligerswerk’

Venzo

Komend april begint het door Venzo ontwikkelde traject ‘Het opstapje naar vrijwilligerswerk’. Aan deze ronde mogen vijftien mensen meedoen. Iedere deelnemer volgt bijeenkomsten en krijgt ondersteuning bij hun vrijwillige inzet. Dankzij financiële ondersteuning van het Oranje Fonds en het Kansfonds is deelname kosteloos.

Dit traject is bedoeld voor mensen die graag ‘mee willen doen’, maar niet goed weten hóe. Die net dat duwtje in de rug nodig hebben. Deelnemers leren diverse vaardigheden tijdens bijeenkomsten en werken samen met een trainer en vrijwilligers aan het opstellen van een persoonlijke ontwikkelingsplan. Na deze bijeenkomsten gaan de deelnemers vrijwilligerswerk doen. De inzet wordt opgebouwd en daarnaast wonen zij opnieuw bijeenkomsten bij die hen ondersteunen tijdens de inzet.

De deelnemers kiezen uit een uitgebreid aanbod van maatschappelijke organisaties. Activiteiten binnen de zorg, kunst en cultuur, sport of wijk-, buurt- of bewonerszaken. Bij die organisaties werken deelnemers aan hun leerdoelen en onderzoeken ze uit welke werkzaamheden zij voldoening en plezier halen.

Het traject wordt in 2019 twee keer aangeboden. De eerste ronde start in april en de tweede ronde start in september. Momenteel zijn er nog deelnemersplekken te vergeven. Kijk voor meer informatie op www.burgeracademie.nu/opstapje-naar-vrijwilligerswerk.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK