Tennisclub verhuist naar Gaasperpark

Tennisvereniging LTC Strandvliet komt naar het Gaasperpark, tegenover hotel Campanile en het Planetarium.  De club speelt nu nog op sportpark Strandvliet, vlakbij de Johan Cruijff Arena. Daar moet hij binnenkort weg.

Naar verwachting is het nieuwe tennispark in het voorjaar van 2022 klaar.  Op maandag 10 mei om 19.00 uur organiseert de gemeente een online bijeenkomst hierover. Het programma duurt maximaal anderhalf uur. Samen met LTC Strandvliet informeert de gemeente u over de plannen. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze bijeenkomst wordt uitgezonden via Vimeo. Vanaf 9 mei vindt u op deze pagina de link om deel te nemen. U hoeft zich niet vooraf te registreren.

Het nieuwe tennispark nabij de Gaasperplas krijgt 8 tennisbanen en een aantal padelbanen. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld, omringd door wanden, vaak een hek. In de planning wordt rekening gehouden met een uitbreidingsmogelijkheid naar 10 banen in de nabije toekomst. Het tennispark wordt ingericht met veel bomen en groen, plus een clubhuis van ca. 250-300m2 met een terras. De Zuidooster architect Peter Dautzenberg maakt hiervoor een ontwerp. Daarnaast komen er meerdere openbare sport- en spelvoorzieningen. Het wordt dus echt een extra park voor de buurt, aldus de gemeente. LTC is blij met deze nieuwe plek. Veel leden wonen in Zuidoost en met 8 banen is er bovendien volop ruimte voor nieuwe  leden.

Waar
Het nieuwe tennispark komt langs de Langbroekdreef, vlakbij de oostelijke ingang van de Gaasperdammertunnel. Er is naar verschillende locaties voor dit tennispark gekeken en dit bleek de meest geschikte plek. Er wordt niet direct aan gewoond en daarmee verwacht de gemeente geen hinder voor omwonenden. Daarbij is de locatie goed bereikbaar. De bus- en metrohalte Gaasperplas ligt op loopafstand en is er ruimte voor een groene inrichting.

Wanneer
Het gemeentebestuur neemt deze zomer een besluit over het plan. Dit najaar wordt het plan ter inzage gelegd. Als alles doorgaat, kan er vanaf het voorjaar van 2022 op deze locatie worden getennist.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK