Talkshow Be The (Hu)man

Op donderdag 20 mei 2021 van 19.00-20.30 uur presenteert de Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam vanuit de locatie New Metropolis Zuidoost de online talkshow Be The (Hu)man. De talkshow is onderdeel van de campagne ‘Be the (hu)man you wish to see in the world’.

De Alliantie zet zich in om jongens en mannen deel van de oplossing te maken voor uiteenlopende vraagstukken zoals bijvoorbeeld het stimuleren van zorg, opvoeding, vaderschap, diversiteit, gezondheid en het voorkomen van geweld. Over heel Amsterdam praten diverse sleutelpersonen, ervaringsdeskundigen, professionals en vaders de komende periode mee over de inzet van mannenemancipatie als oplossing.

Moderator op  deze avond  is pedagoog, trainer en spreker Minchenu Maduro. Zij gaat in gesprek met onder andere: oprichter Emancipator Jens van Tricht, psychotherapeut en trainer Waldy Neijhorst, initiatiefnemer ‘Vitamine V’ Orville Breeveld, rapper, schrijver en talentcoach Rivelino Rigters, mede-oprichter Fairspace Laura Adèr, communitybuilder Kunta Rincho, psycholoog Lesny Heikerk en artiest Riquel Gilliad.

Talkshow Be The (Hu)man is op donderdag 20 mei 2021 online te volgen via https://www.dezwijger.nl/programma/betrokken-vaderschap-in-zuidoost

 

Mannnenemancipatie voorkomt geweld

Hoe groot is de rol en invloed van mannen, vaders en vaderfiguren in het leven van jongens en mannen? Hoe kan mannenemancipatie worden ingezet ter voorkoming van (dodelijk) geweld onder jongens en jonge mannen in Amsterdam Zuidoost? Onderzoek laat zien dat het keurslijf van mannelijkheid en de gendernormen waar jongens en mannen aan moeten voldoen niet alleen schadelijk zijn voor hun eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid, maar ook kan leiden tot conflict over hun rol, en gedrag als homofobie, seksuele intimidatie en geweld in de hand werkt. Mannenemancipatie gaat over de bijdrage van mannen aan de emancipatie van vrouwen en lhbtqia+ personen, en over de bevrijding van mannen uit traditionele mannelijkheden.

 

Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam
De Alliantie Mannenemancipatie bestaat uit Emancipator, Mannencentrum DaadKr8, Stichting Gouden Mannen, Qpido, Stichting Fairspace. De Alliantie heeft als doel om het onderwerp mannenemancipatie blijvend op de agenda te zetten en streeft naar sociale rechtvaardigheid: een duurzame samenleving waarin iedereen zich in veiligheid, vrijheid en gelijkwaardigheid kan ontplooien en ontwikkelen.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK