SWAZOOM MAAKT KNUTSELTASSEN VOOR DE ALLERKLEINSTEN IN GAASPERDAM

Door: Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

4 dagen in de week kunnen de allerkleinsten lekker spelen bij de ouder en kindinloop in buurthuis Gein en het Ouder en kindcentrum Reigersbos. Juf Paulina en juf Anja doen er elke week alles aan om het de kinderen naar hun zin te maken door met ze te zingen, te dansen, verhaaltjes voor te lezen en ze in de vrijheid creatief om te laten gaan met heel veel speelgoed voor alle leeftijden. Half maart kwam daar abrupt een einde aan, maar samen met de overige kinderteams van Swazoom bedachten zij een de knutseltas voor de allerkleinsten in Gaasperdam. Voor Bijlmer&Meer ging ik in gesprek met Sharina Moesafier, Anja Breslau en Paulina Tipan over deze bijzondere actie.

EN ALLES STOND STIL
Paulina – “Het begon allemaal toen wij half maart onze activiteiten moesten stopzetten. De scholen en de buurthuizen gingen plotseling dicht en er ontstond een onrustige situatie door de Coronacrisis. Iedereen moest binnen blijven en we wisten niet hoe lang dat zou gaan duren.
Swazoom moest dus ook alle activiteiten stoppen en in de online meetings die daarop volgenden was gelijk de vraag vanuit het team Bijlmer-centrum ‘wat kunnen we betekenen voor onze doelgroepen?’.
Sharina – Wij kwamen gelijk op het idee om online activiteiten voor de kinderen aan te bieden op Facebook en Instagram, maar wij van de speelinloop wilden wat meer voor de allerkleinsten doen. Vandaar dat toen het idee van team Bijlmer-centrum Zuidoost breed getrokken is.
Paulina -Daaruit is dus het idee van de knutseltas ontstaan en op die manier kunnen we een bijdrage te leveren aan de kinderen die ons normaalgesproken bezoeken.
Bij de speelinloop zijn we gewend dat de kinderen zelf lekker spelen, maar ook samen met de moeders knutselen en gebruik maken van de verschillende materialen. Het leek ons dus ideaal als onze kinderen deze creativiteit ook thuis konden voortzetten.”

ALLE HENS AAN DEK
Sharina – “De inhoud van de knutseltassen is geheel samengesteld door het team van de speelinloop en het kinderwerkteam van Swazoom. Door toedoen van de inzet van onze manager Raoul White hebben we de financiële middelen gekregen om aan de slag te gaan.
Paulina -We hebben goed nagedacht wat onze allerkleinsten het leukst vinden. Daaruit zijn knutseltassen ontstaan met een inhoud voor kinderen van 0 tot 2 jaar en 3 tot 7 jaar. We hebben ongeveer 100 tassen gemaakt die we gevuld hebben met creatief speelgoed en boeken. Ik ben erg blij met het resultaat van de tas, want het is precies geworden zoals wij dat voor ogen hadden.
Wij hebben er met gehele team van Swazoom aan gewerkt om dit voor de allerkleinsten te realiseren. Op het hoofdkantoor hebben we allemaal de handen uit de mouwen gestoken en was het een hele prettige manier van samenwerken, omdat iedereen meedeed.”

HAPPY
Paulina – Toen was het zover! Ik stond de kinderen met hun ouders op te wachten in winkelcentrum Gein voor het buurthuis. Ik zag ze aan komen lopen, ik kreeg een heel blij gevoel en vond het daarom zo moeilijk om de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Paulina moet er zelf smakelijk om lachen. “Ik moest mezelf bedwingen en de kinderen ook, omdat zij ook heel blij waren om mij te zien. Bij het in ontvangst nemen van de tassen waren de kinderen zo happy dat zij ter plekke al hun tassen wilden gaan uitpakken om te gaan spelen. “Alle drie de dames praten opgewonden door elkaar over hun eigen ervaring.
Paulina – “Zo mooi was ook de dankbaarheid van de ouders en de waardering die ze ons hebben gegeven voor de knutseltassen.”
Elke dag krijgen de dames mooie foto’s van de ouders waarop ze de prachtige knutselwerkjes van hun kinderen te zien krijgen. Vol trots laten ze blijken dat deze actie van Swazoom wederom geslaagd is.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK