STOER in Amsterdam Zuidoost

De kunstinstallatie ‘STOER’ van Bilal Chahal belicht op een subtiele en humorvolle wijze het onderwerp gender en alles wat daarmee samenhangt. Het doel van het kunstwerk is om bewustzijn te genereren aangaande deze onderwerpen. Door het spel van letters, de gekozen kleur -Barbie-roze- en de vorm zal het vragen oproepen zoals wat betekent stoer eigenlijk, wie of wat is stoer, voelt men nog een verschil in wat als typische mannelijk of vrouwelijk wordt ervaren. Tevens vraagt het aandacht voor het overkoepelend aspect: op welke wijze identificeert een ieder zich.

Vayhishta Miskin: Stoer staat, VOOR JEZELF KUNNEN ZIJN!

Vayhishta Miskin, portefeuillehouder diversiteit en anti discriminatie binnen DB stadsdeel Zuidoost, is er heel blij mee:

Het heet stoer en het is ook stoer. Stoer omdat het ergens voor staat. Voor jezelf kunnen zijn. Ongeacht seksuele identiteit. En dat bij een onderwerp dat er toe doet. Voor iedereen. Waar dan ook.

Ook in Zuidoost. Of juist in Zuidoost. We  zijn een diverse gemeenschap in de aller breedste zin van het woord.  Een ieder vindt hier een thuis en is vrij om te gaan en staan waar hij of zij dat wil. Dat we er nog niet zijn mag een gegeven zijn, maar dat we er zullen komen is eveneens een gegeven.

Ik hoop dat deze zo zichtbare letters, bespreekbaar maken wat voor velen nog een taboe is. En dat het voor een ieder stoer en veilig is om voor de eigen seksuele identiteit uit te komen.”

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK