Het nieuwe sociale en culturele knooppunt van Amsterdam Zuidoost

Op 4 november is de officiële opening van het Community Center Mijehof. Een kernteam van buurtbewoners (jong en oud) programmeert hier met en voor de buurt. De centrale vraag is: hoe kunnen jongeren wat betekenen voor de buurt en andersom?

Het Community Center Mijehof wordt een plek waar jong en oud samen kunnen komen om iets voor elkaar te betekenen. Stichting Carabic is de nieuwe beheerder van ‘’CC Mijehof’’. Volgens de nieuwe beheerders staat er een grote opdracht voor hen klaar om de sociale controle in de wijk terug te krijgen, gezien de laatste berichten. Ook zullen zij zich niet alleen richten op de ‘’moeilijke’’ jongeren maar is er ook echt plek voor jongeren die het al goed doen en verder willen excelleren.

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 4 november van 14.00 – 19.00 uur aan de Mijehof 404, 1106HW Amsterdam Zuidoost. Er zijn verschillende acts, muziek en natuurlijk hapjes en drankjes. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon langskomen.

Veilige plek voor jongeren 

Community Center Mijehof biedt een veilige plek aan jongeren waar de negatieve invloed van de straat niet speelt. Je kunt er bijvoorbeeld je huiswerk maken en vaardigheden leren die je nodig hebt in het leven. Maar ook koken of klussen voor de buurt is een van de ideeën. Daarnaast krijgt een gezonde relatie tussen ouder en kind extra aandacht. Zorg voor elkaar is hierbij het uitgangspunt. Ook de oudere buurtbewoners zijn welkom. Heb je nu al een idee? Mail Leila, Dylan en Maureen via stichtingcarabic@outlook.com.

De enthousiaste beheerders van de Mijehof v.l.n.r. Leila Azzam, Dylan Bakker, Maureen Hubbard van Stichting Carabic
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK