Startschot bouwprojecten Amsterdamse Poort

In de Amsterdamse Poort zijn de bouwwerkzaamheden begonnen in het voormalige ING Hoofdkantoor. Dit staat beter bekend als het Zandkasteel. In 7 van de 10 torens komen 300 woningen. In de andere 3 torens komt de Internationale School. Ook op andere plekken in de Poort starten bouwwerkzaamheden. In het voormalige belastingkantoor aan de Bijlmerdreef komen woningen en op de hoek van de Hoogoorddreef 28 – 40 komt in de plaats van het huidige gebouw een nieuw wooncomplex.

De woningen in het Zandkasteel zijn in de eerste helft van 2022 klaar. Naast woningen komen er ook maatschappelijke voorzieningen, horeca, werkruimtes en een ruime fietsenberging. De aan het Bijlmerplein grenzende ruimtes zijn straks helemaal toegankelijk voor publiek. Ook komen er voor bewoners speciale ruimtes voor ontmoeting en bijeenkomsten in de voormalige bibliotheek met uitloop naar een Japanse tuin.

Internationale school
In de andere 3 torens komt de Amsterdam International Community School South East (AICS). Dit is een publieke internationale school voor basis- en voortgezet onderwijs. Sinds het schooljaar 2019-2020 zit de internationale school in een tijdelijk gebouw aan de Darlingstraat. De school verhuist naar verwachting al in 2023 naar het Zandkasteel.

Hoogoorddreef
Op de plek van het kantoorpand aan de Hoogoorddreef 28 – 40 komt een wooncomplex met 213 woningen. Het gaat om 30 procent sociale huurwoningen, 20 procent middeldure huurwoningen en 50 procent vrije sector woningen. De verwachting is dat het gebouw in het vierde kwartaal van 2022 klaar is.

Flierbosdreef
Op de hoek Bijlmerplein 393 en Flierbosdreef 2-12 wordt het voormalige belastingkantoor omgebouwd naar 397 appartementen. Op de begane grond komt horeca. Van de woningen zijn 70 procent sociale huurwoningen en 30 procent middeldure huurwoningen. De openbare bibliotheek en hotel Hostelle, die ook in het gebouw zitten, blijven open tijdens het werk.

Amsterdamse Poort
Ook de Amsterdamse Poort gaan we aanpakken. In de plannen gaat het gebied veranderen van een stenig en gedateerd winkelgebied tot een nieuw bruisend centrumgebied, met verschillende voorzieningen voor Zuidoost en een groeiende aantrekkingskracht op de regio. In het winkelcentrum komen daarom ook andere voorzieningen zoals restaurants, mode, urban art en vrijetijdsbesteding voor bewoners en bezoekers. Met de Shopperhal als een icoon van het winkelcentrum. Komend jaar maken we de plannen bekend.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK