SPOT Zuidoost: bouw van 1.100 woningen gestart

De bouw van 1.100 woningen in de nieuwe stadsbuurt SPOT is begonnen. Deze nieuwe stadsbuurt komt in Amstel III, voorheen een kantorengebied. SPOT Zuidoost wordt een groene buurt met woontorens, kleinere gebouwen met appartementen, intieme pleinen en groene straten. In de gebouwen komen ook kantoren, sportfaciliteiten en een basisschool met kinderopvang.

Met SPOT Zuidoost komen er veel betaalbare woningen bij in Amstel III: 110 sociale en 525 middeldure huurwoningen en 75 middeldure koophuizen.

Alles in de buurt, ook groen

SPOT ligt in de nieuwe stadswijk Amstel III, tussen het toekomstige Hondsrugpark en station Bullewijk. Het wordt een groene buurt met veel voorzieningen. Woontorens wisselen elkaar af met kleinere gebouwen met appartementen. Met de ligging langs het Hondsrugpark wordt het een groen buurtje. Naast de 1.090 woningen komen er ook moderne kantoren, een basisschool met kinderopvang voor de hele wijk, een heuse fietsbar en sportvoorzieningen.

Interesse? Schrijf u alvast in!

De eerste huurwoningen zijn half 2024 klaar. De verkoop van 270 koopwoningen start in 2022, die worden begin 2025 opgeleverd. Heeft u interesse? Schrijf u dan alvast in via spotamsterdam.nl/interesse.

Zuidoosters voorrang

Het hele kantorengebied Amstel III, tussen Bijlmer ArenA, het spoor, het AMC en de A2, wordt een woon-werkgebied. In Amstel III is de bouw van een flink aantal woningen al gestart, maar daar komt nu dus stadsbuurt SPOT bij. Een deel van de woningen gaat met voorrang naar woningzoekenden uit Zuidoost, zo hebben Amsterdam, de ontwikkelaar en de investeerder afgesproken.

Woon- en werkkansen voor jongeren

Er komen in SPOT voorzieningen waar de hele wijk gebruik van kan maken, zoals scholen, een gezondheids- en een jongerencentrum. Jongeren uit Zuidoost profiteren ook van de nieuwe buurt en voorzieningen. Zo kunnen ze doorstromen naar een nieuwe woning en werken of stagelopen in de bouw. Dat sluit mooi aan op het Masterplan Zuidoost, waarmee Amsterdam de komende 20 jaar flink investeert in de jeugd.

Straks 10.000 woningen

Hoogbouw en klassieke eengezinswoningen liggen hier bij elkaar. Auto’s verdwijnen uit het straatbeeld, fietsers krijgen de ruimte en tussen de torens komen groene parkjes met in het midden van de stadswijk het Hondsrugpark. In heel Amstel III komen minstens 10.000 woningen, waarvan 7.000 sociale en middeldure woningen. In de gebouwen komen ook moderne kantoren, veel buurtvoorzieningen en gemeenschappelijke faciliteiten zoals wasmachines, deelauto’s en een dakterras.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK