Sportcentrum Pleizier probeert er alles aan te doen om iedereen in beweging te houden

Sportcentrum Pleizier

Het hele land is in rep en roer. Scholen, horeca en sportclubs tot 6 april gesloten. Géén evenementen tot 1 juni. Vele winkels gesloten, zo ook Sportcentrum Pleizier in Gein.

Wij spraken Henny en Kaisan Pleizier, eigenaren van Sportcentrum Pleizier, over hoe zij omgaan met deze situatie. Kaisan: “Het is een vreselijk nare situatie voor iedereen. Sinds de start van het sportcentrum hebben wij nog nooit een langere periode dan 2 dagen geen sport aan kunnen bieden voor de wijk. Zelfs bij de plaatsing van een nieuwe trap en nadat er brand was geweest hebben we met aanpassingen het pand kunnen openhouden. Het voelt dan ook heel raar om helemaal geen sporters binnen te hebben.”

Als je zou denkt dat het sportcentrum een oase van rust is, kom je bedrogen uit. Al lopend door het sportcentrum zie je overal werkzaamheden plaatsvinden. Henny: “Wij grijpen deze tijd aan om binnen het pand grote schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Zo worden alle zalen grondig aangepakt, materialen schoongemaakt en probeer ik verschillende muren weer een frisse look te geven. Zo komen onze sporters straks terug in mooie, schone ruimtes.”

De overheid heeft sportaanbieders geboden de deuren dicht te houden, zodat de kans op besmetting het kleinst is. Dit heeft ervoor gezorgd dat de trainers op een andere manier mensen in beweging proberen te krijgen. Door online sessies van de verschillende trainers kunnen de thuisblijvers toch hun dagelijkse sport beoefenen. Kaisan: “Op deze manier hebben wij werk voor onze trainers, kunnen we ZZP’ers helpen om toch wat inkomsten te genereren en krijgen onze leden de kans om toch in beweging te blijven.”

Het sportcentrum probeert er alles aan te doen om iedereen in beweging te houden. Zo wordt er online niet alléén sport volwassenen aangeboden, maar kunnen ook de judo-, kickboks- en danslessen worden gevolgd. Henny: “Niemand heeft ervoor gekozen om in deze situatie te zitten. Wij niet, maar ook de rest van bevolking niet. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om alle workouts open te zetten voor iedereen. Ook niet-leden kunnen de workouts volgen via facebook. Zo kunnen ouders hun kinderen voor wat extra beweging gewoon de verschillende lessen laten volgen.”

Al met al wordt er getracht om sterker uit deze barre tijden te komen.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK