Ruim 400 woningen en voorzieningen bij Bijlmer Sportcentrum

Ruim 400 woningen, waarvan 38 %  voor leraren en verplegend personeel, op een plek die de centrumlocatie in de Bijlmer afmaakt. Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost,  is een tevreden man, nu de Amsterdamse gemeenteraad het stedenbouwkundig volume rond het Bijlmer Sportcentrum heeft vastgesteld. “Hiermee geven we een impuls aan bouwen voor bijvoorbeeld  verplegend personeel en leerkrachten. Bovendien maken we het gebied rond de Amsterdamse Poort en het Anton de Komplein een stuk aantrekkelijker. Het versterkt het centrumgebied van Zuidoost.”

De nieuwbouw voorziet in maximaal 44o woningen. Het gaat dan om sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en vrije sector koopwoningen. Van deze woningen wordt 38% (167 woningen) met voorrang aan leraren en verplegend personeel toegewezen. Ook is er 1.900 m2 aan voorzieningen. Op termijn zorgt het voor een levendige nieuwe woonbuurt, waarin het kunstwerk De Kus van Jeroen Henneman een belangrijke plek krijgt.

Bouw start in 2023

De komende tijd wordt gewerkt aan een bestemmingsplan. De bouw staat gepland in 2023.

Verbindt
De nieuwe woonbuurt ligt rond het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam Zuidoost. Deze plek verbindt het centrumgebied van de Amsterdamse Poort, het groene Nelson Mandelapark en de woongebieden van Bijlmer Oost met elkaar.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK