Roltrappen weer in gebruik; lift nog wel defect

De roltrappen op metrostation Ganzenhoef kunnen weer gebruikt worden. Deze waren tijdelijk defect. Helaas is de lift nog wel kapot en kan daarmee niet worden gebruikt. De GVB werkt hard aan een oplossing.

Reizigers die afhankelijk zijn van de lift, krijgen het volgende advies.

Reizigers met opstap/beginpunt Ganzenhoef:

  • Neem bij de bushalte Annie Romeinplein bus 41 richting Station Holendrecht.
  • Stap uit bij het metrostation Kraaiennest om daar met metro 53 je reis te vervolgen.

Reizigers met eindbestemming Ganzenhoef:

  • Reis door (of terug) met metro 53 naar Station Kraaiennest.
  • Neem bus 41 richting Muiderpoortstation en stap uit bij de halte Station Ganzenhoef.

Toegankelijkheid

De GVB vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van het OV, en zoveel mogelijk zelfstandig. De toegankelijkheid van de stations en voertuigen zijn zeer belangrijk, vooral voor de reiziger die voor extra uitdagingen staat. Goed functionerende liften en roltrappen horen daarbij.

De GVB realiseert zich wat een defecte lift voor reizigers die ervan afhankelijk zijn, betekent en vinden de situatie ook buitengewoon frustrerend en sturen zo strak mogelijk op reparatie en communicatie naar reizigers. Onder andere over eventuele alternatieven. In veel gevallen is de GVB afhankelijk van leveranciers en de beschikbaarheid van materiaal en monteurs. Deze branche staat net als veel andere enorm onder druk, samen met gemeente Amsterdam en de opdrachtgever Vervoerregio blijft de GVB hieraan trekken.

De lift bij Ganzenhoef is oud. Storingen zijn vaak te wijten aan verschillende en soms opeenstapeling van oorzaken variërend van slijtage, storing aan besturing en printplaten tot vandalisme, reactie op extreme warmte of het onopzettelijk tegen de deuren aan rijden met bv fiets. Er wordt alles aan om de lift preventief te onderhouden en indien nodig, te repareren.

Kortsluiting

In de huidige situatie is de verstoring te wijten aan kortsluiting door wateroverlast na schoonmaakwerkzaamheden. De leverancier van de lift is in afwachting van onderdelen.

Grote renovatie
Ganzenhoef staat op de rol voor een grote renovatie eind 2024- begin 2025 (vervanging roltrappen en totaal renovatie lift) zodat deze weer 10-12 jaar meekan. De aanbesteding hiervoor wordt eind dit jaar uitgezet. Tot die tijd blijven we maximaal preventief onderhoud doen en repareren. Ondertussen wordt er onderzocht naar verdere mogelijkheden om dit station nog toegankelijker te maken.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK