Prinses Laurentien op bezoek bij het Ir. Lely Lyceum

Prinses Laurentien

Op vrijdag 12 april bracht Prinses Laurentien een bezoek aan de leesclub van het Ir. Lely Lyceum. Deze leesclub bestaat reeds zes jaar. Onder leiding van Cindy Chin A Kwie, docente Nederlands, en haar enthousiaste team, kunnen alle groep 8 leerlingen uit Amsterdam Zuidoost deel uitmaken van dit prachtige initiatief waar er literaire werken behandeld worden die dichtbij de kinderen staan en die stof tot nadenken en discussie geven.

Lezen geeft zelfvertrouwen
Met een prachtig openingswoord van Darryl Amankwah, de OBA kinderdirecteur en leerling van het Ir. Lely Lyceum, begon deze bijzondere middag waarin prinses Laurentien, stadsdeelvoorzitter mevrouw Tanja Jadnanansing en Alix Bausch, in drie rondes, in gesprek gingen met de leerlingen over welke rol lezen speelt in hun leven. Er klinken interessante verhalen waarin de kinderen openhartig vertellen dat lezen ze verder helpt, hun woordenschat vergroot en ze zelfvertrouwen geeft.

Een bijzonder cadeau
Na afloop van de drie rondes was het tijd voor prinses Laurentien om al haar bevindingen, op haar charmante manier, met alle leerlingen en aanwezige ouders te delen. Lezen was het thema van deze middag en ook de achterliggende gedachten van het persoonlijke cadeau dat de prinses aan de Lely leesclub schonk. Een prachtige ingelijste foto waarop zij als 7-jarig meisje te zien is en 2 andere kinderen voorleest. Vervolgens werden de leesclub leerlingen één voor één naar voren geroepen om hun certificaat en het nieuwe boek ‘De sprookjessprokkelaar’ van de prinses in ontvangst te nemen. Er vormde zich al snel een lange rij bij de prinses voor handtekeningen en selfies. Onder het genot van een gezonde snack vertrokken de leerlingen tevreden naar huis en bleven de toegewijde docenten van de Lely leesclub met een tevreden gevoel achter.

Prinses Laurentien

Door Graziëlla Hunsel Rivero

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK