Pleizier is sponsor van Sporttalentenfonds Zuidoost

Pleizier

Sport-, Fitness-  en squashcentrum Pleizier is één van de sponsors van het Sporttalentenfonds Zuidoost. Bijlmer en Meer ging op bezoek en sprak Kaisan Pleizeir, zoon van Henny Pleizier.

Het delen van passie en het doorgeven van het geleerde aan anderen
Iedereen in Amsterdam zuidoost kent Henny Pleizier, de sportschool in Gein waar je allerlei sporten kunt beoefenen. Als meervoudig Nederlands kampioen judo wilde Henny zijn passie delen en wat hij geleerd heeft doorgeven aan anderen: discipline en houvast, het leren omgaan met verlies, winnen en doorzetten wanneer het weleens tegenzit.

En zo is Henny 30 jaar geleden begonnen met een kleine judoclub in een gymzaal in Gein en Holendrecht. Door de snelle groei besloot Henny 28 jaar geleden om zijn eigen sportschool te beginnen en ontstond de Sport-, Fitness-  en squashcentrum Pleizier op het Wisseloordplein. De sportschool werd gelijk populair, omdat het in een wijk kwam die ook pas werd gebouwd, Je kon er terecht voor fitness en diverse groepslessen zoals aerobics, bodyshape, spinning, yoga en squashen. Het gaat hartstikke goed met de sportschool, vele buurtbewoners werken hier aan de sportieve doelstelling.

Waarom partner van het Sporttalentenfonds Zuidoost?
Om de top te bereiken ben je afhankelijk van een aantal factoren en uiteraard is geld daar één van. Geld heb je nodig om materialen te kopen, extra te trainen, vervoer, inschrijving voor de wedstrijd te betalen etc.

Als partner van dit fonds willen wij talenten helpen om het bovenstaande mogelijk te maken. Dit doen wij door bijvoorbeeld de talenten extra fitnesstrainingen aan te bieden of gebruik te laten maken van onze faciliteiten. Daarbij is de sporter leading, hij/zij weet tenslotte wat nodig is.

Wij vinden het sporttalentenfonds een goed initiatief. Het is een centraal orgaan dat kan beoordelen en een goede selectie kan maken of het talent in aanmerking komt voor de aangevraagde faciliteit. Zij kan het talent ondersteunen door handvatten geven naar de juiste wegen, hetzij sportschool of door financiën te bieden. Door het fonds krijg je een samenwerkend geheel die de faciliteiten biedt voor de talenten.

Het is een mooie manier om de talenten door te laten breken. Hierdoor krijgen ze een extra duw in de rug. Het zou zonde zijn als een toptalent buiten Amsterdam terecht komt of verloren gaat.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK