Peter Bosz naar Borussia Dortmund

Ajax, Borussia Dortmund en Peter Bosz hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de trainer naar de Duitse topclub. Bosz stond nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax.

Peter Bosz (Apeldoorn, 21 november 1963) kwam afgelopen zomer van Maccabi Tel Aviv naar Amsterdam. Onder zijn leiding werd Ajax in het seizoen 2016-2017 tweede in de Eredivisie, in de achtste finales van de KNVB Beker uitgeschakeld en finalist in de UEFA Europa League.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: “Ik heb gemengde gevoelens bij deze overgang. Toen we Peter vorige zomer naar Ajax haalden was het niet de bedoeling dat na één jaar alweer een einde zou komen aan de samenwerking. We hebben, met name in de Europa League, een geweldig seizoen neergezet. Net als bij onze spelers trekt dat ook voor de trainer de aandacht van clubs uit de Europese topcompetities. Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen. Het is nu aan ons om, voordat de voorbereiding begint, een goede opvolger te contracteren.”

Ook assistent-trainer Hendrie Krüzen maakt de stap van Ajax naar Borussia Dortmund. Krüzen (Almelo, 24 november 1964) was eerder ook bij Heracles Almelo, Vitesse en Maccabi Tel Aviv assistent van Bosz.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK