Parels zorgen voor verdere vergroening van Zuidoost

Zuidoost is een groen stadsdeel en wordt de komende tijd steeds groener. Vele inwoners hebben vaak ook voor Zuidoost gekozen vanwege het groen.  Het is bekend dat het stadsdeel de komende jaren fors gaat groeien. In Bijlmer-West verrijzen al de eerste flats met nieuwe inwoners. Het wordt een hele uitdaging om voldoende groen te houden voor alle nieuwe inwoners, want in principe moeten alle inwoners binnen tien minuten lopen in het groen kunnen zijn.

We zijn daar hard mee bezig. Zo hebben we de grote hoeveelheid projecten – klein en groot – bij elkaar gezet in programma Groen voor Zuidoost. Met daarin groene parels, waarin moet worden geïnvesteerd. Dit programma ligt nu voor advies bij de stadsdeelcommissie Zuidoost.

Gaasperplas
Een van die groene parels is de Gaasperplas. In een van mijn vorige columns schreef ik over de plannen voor dit populaire gebied. Dit wordt flink verbeterd. De plannen daarvoor zijn klaar. In totaal heeft het stadsbestuur al een bedrag van € 9 miljoen gereserveerd voor verbetering van het park. Ik ben daar erg blij mee.

Park op tunnel
Een andere parel is het te realiseren park op het tunneldak van de A9 (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden zijn nu in volle gang. Het park wordt zo groot als het Sarphati- en Oosterpark samen en in het najaar van 2021 officieel overgedragen aan de gemeente. Van de inrichting van het park staat nog lang niet alles vast. Zo willen we nog een gro0t aantal velden inrichten. In totaal gaat het om vijftien hectare. Bewoners uit Zuidoost kunnen meedenken over de invulling en over de naam van dit nieuwe en unieke park. Een aanwinst voor ons stadsdeel!

Bouwen het groen uit
Stap voor stap bouwen we het groen uit. Mooi om te zien dat zoveel mensen binnen en buiten de gemeente zich daar elk dag weer voor inzetten.

Wanneer u wilt meedenken of vragen heeft over het tunnelpark, dan kunt u een mail sturen naar: tunnelpark@amsterdam.nl

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK