Opening Skatepark Paasheuvelweg 44

Op zaterdag 25 februari 2023 wordt het skatepark Paasheuvelweg 44 in Amsterdam Zuidoost officieel geopend. Het skatepark is een plek waar stichting Women Skate the World de komende jaren werkt aan gendergelijkheid en talentontwikkeling.

Skatepark Paasheuvelweg 44 introduceert een skatecultuur die divers en vriendelijk is. “In de meeste skateparken zul je een publiek aantreffen dat 80% man is. Ons skatepark wordt gerund door een hechte gemeenschap die voor 80% bestaat uit vrouwen en LHBTQIA+ personen. Het skatepark biedt plek aan verbinding, sport en talentontwikkeling,” aldus Flip Zonne Zuijderland, projectmanager.

De komende jaren worden er evenementen georganiseerd met als doel om gendergelijkheid en talentontwikkeling van minderheden te bevorderen, specifiek voor kinderen, vrouwen en personen uit de LHBTQI+ gemeenschap. Het ondersteunend team van Olympische Skater Roos Zwetsloot heeft een groot deel van de obstakels gebouwd. Roos zal het park in 2023 als trainingslocatie gebruiken.

Het skatepark is gevestigd in een pand dat onder beheer is van Angelo Bromet (kwartiermaker in Zuidoost) en onderdeel van een bredere aanpak om kansengelijkheid van jongeren in Zuidoost te bevorderen. Iets wat Raoul White, portefeuillehouder Sport en Bewegen binnen dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost, erg aanspreekt. “Ik ben hier super trots op. Wat een pracht initiatief uit de Zuidooster gemeenschap. Prachtig ook omdat het een inclusieve voorziening is. Een die voor iedereen toegankelijk is en een verbindend karakter heeft. Hiermee stimuleren we inwoners om op een prettige manier te sporten. Gezellig, sociaal en gezond. Zo houden we iedereen vitaal in Sportief Zuidoost!”

Praktische informatie

De opening vindt plaats op zaterdag 25 februari van 14.45 tot 17 uur aan de Paasheuvelweg 44 te Amsterdam Zuidoost. Benieuwd naar het park en het programma voor de komende tijd? Kom een kijkje nemen. Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/rNb9nf8zHPXtois4A. Als je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van Women Skate the World, dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief op https://www.womenskatetheworld.com/.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK