Op weg naar de middelbare

Nog maar een paar maanden en dan moeten groep 8-leerlingen een keuze maken voor een middelbare school, waar zij na de zomervakantie naartoe zullen gaan. Een groot avontuur met nieuwe klasgenoten, docenten en vakken staat op hen te wachten. Dat is spannend, zeker in deze tijd, maar vooral heel leuk! Er zijn meer dan tachtig middelbare scholen in Amsterdam en daar moeten leerlingen en ouders een keuze uit maken. Hoe kies je de school die het beste bij jou past? Door bijvoorbeeld de open dag van het Bindelmeer College te bezoeken!

Werken aan jouw talent

Het Bindelmeer College is een moderne vmbo-school. Hier werken ruim 500 leerlingen in kleine klassen van maximaal 20 leerlingen op basis-, kader- en tl-niveau onder begeleiding van enthousiaste docenten, dagelijks aan hun toekomst. Naast de gewone lessen, zoals Nederlands, wiskunde en biologie, kun je op het Bindelmeer College ook kiezen voor een talentklas: de voetbalklas, dansklas, kookklas, technologyklas en de artklas. In deze klassen werken we tien uur per week aan jouw talent, aan jouw passie. Hierdoor wordt school leuker en gaat het leren voor de vakken ook beter!

Onze leerlijnen

In klas 1 hebben de leerlingen een kerndocent; een vaste juf of meester, die van een klas de mentor is en aan deze klas meerdere vakken geeft. Zo maken we de overstap van de basisschool naar de middelbare school voor de leerlingen wat makkelijker. Ook in de bovenbouw (vmbo-k en vmbo-t) hebben wij uitdagend onderwijs. Onze leerlingen ontdekken dan welke richting het beste bij hen past en doen daar examen in. De vmbo-basis leerlingen volgen op het Bindelmeer College de vakmanschapsroute. Deze leerlingen volgen bij ons op school niet vier, maar vijf jaar onderwijs en gaan van school af met een mbo-diploma niveau 2 op zak!

Wij zorgen goed voor jou

Het Bindelmeer College is super trots op haar vette examenresultaten. De meeste kinderen halen in één keer hun eindexamen! Wij geven extra taal- en rekenlessen voor alle leerlingen. En leerlingen met leerachterstanden helpen wij graag een beetje extra. De zorg voor al onze leerlingen is van hoog niveau, want wij vinden iedere leerling net zo belangrijk!

Buitenschoolse activiteiten

Iedere dag na schooltijd hoef je niet meteen aan je huiswerk of je te vervelen. Het Bindelmeer College organiseert namelijk veel verschillende naschoolse activiteiten op het gebied van muziek, multimedia en sport. Voor ouders is het tenslotte leuk om te weten dat zij bij ons op school geen ouderbijdrage hoeven te betalen en de leerlingen tijdens de pauzes niet van het schoolplein af mogen. Wij hebben een goede kantine die tegen kleine bedragen gezond eten en drinken verkoopt.

Waar wacht je nog op? Kom naar de open dag van het Bindelmeer College op zaterdag 23 januari 2021 en ervaar zelf dat wij de coolste en leukste school van Amsterdam zijn! Op onze website www.bindelmeercollege.nl en Instagram @bindelmeercollege lees je alles over onze school en de organisatie van de open dag, die wij vanwege de maatregelen rondom COVID-19 anders vorm moeten geven.

Tot snel, tot Bindelmeer!

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK