Ondernemer van de maand: Marleen Creton

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Marleen Creton, een creatieveling geboren in Suriname en sinds 25 jaar in Nederland woonachtig.

Wat zijn je hobby’s/interesses?
Van mijn hobby ‘sieraden maken’ heb ik inmiddels mijn business gemaakt, daarnaast vind ik het fijn om mijn creatieve ei kwijt te kunnen. Laatst heb ik mijn eerste naaimachine aangeschaft, de eerste naailes heb ik achter de rug. Ook vind ik het analyseren van databases heel interessant: wat vertelt het geheel nou eigenlijk?

Waarom ben je ondernemer geworden?
Sieraden hebben mij altijd geïnteresseerd. Ik had te veel en toen ik ze zelf leerde maken liep het de spuitgaten uit voor wat betreft de aanschaf van materialen. Gelukkig was mijn omgeving heel enthousiast over de ontwerpen en werd mij geadviseerd ze te gaan verkopen. Ik begon toen met ‘Made by MC’, mijn eerste bedrijfje.

Hoe heet je bedrijf?
Jewelz for Jewelz

Wat doet jouw bedrijf?
Jewelz for Jewelz richt zich voornamelijk op de bewuste vrouw die haar schoonheid wenst te benadrukken door statement sieraden te dragen. Het gaat om laser gesneden eigen creaties, waarbij ik gebruik maak van diverse materialen, zoals hout en acryl. Tevens verkoop ik bestaande, veelgevraagde ontwerpen: de kaart van Afrika, Ghanese Adinkra’s en het Egyptisch kruis (Ankh), voor velen belangrijke symbolen.

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Made by MC was toch meer ondernemen op het niveau van hobbyen, daar ben ik in 2012 mee gestopt. Toen ik besefte wat de mogelijkheden van het lasersnijden voor mijn creativiteit zouden betekenen, ben ik in 2014 gestart met Jewelz for Jewelz.

Wie zijn jouw klanten?
Het is voornamelijk de vrouw van afro origine die mijn sieraden koopt. Mijn doel is echter wel om een breder publiek te bereiken, ook mannen.

Waarom kiezen klanten voor jouw bedrijf?
Mijn sieraden zijn herkenbaar, betaalbaar en ik probeer regelmatig met nieuwe creaties te komen. Ik ben heel toegankelijk, ook voor klanten met speciale verzoeken.

Hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?
Sensitief, daardoor ben ik ook waarnemend en leer ik veel.

Waarom juist in Amsterdam Zuidoost ondernemen?
Amsterdam Zuidoost staat voor diversiteit, hetgeen ook in mijn ontwerpen naar voren komt, voor elk wat wils. Een deel van mijn klanten komt hier vandaan, doet herhaalaankopen en zorgt voor meer kopers. Ik krijg ook regelmatig bestellingen uit de grotere steden zoals Utrecht, Rotterdam en Almere, maar ook vanuit België, Suriname en de Verenigde Staten.

Wat of wie heeft de meeste indruk op je gemaakt in je carrière?
Afgelopen jaren heb ik mij (onbewust) weten te omringen met hele inspirerende mensen die ik een mooie groei heb zien doormaken, zoals Spoken Word Artists Zulile Blinker en Rellie Telg, maar ook ondernemers die verbinden, zoals Saskia Bosnie, mijn goalgetter!

Hoe laad jij jezelf weer op?
Samen op de bank voor de tv een wijntje drinken doet wonderen, maar ik krijg ook energie van een gezellig avondje doorbrengen met vrienden.

Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?
Jouw doelgroep is jouw beste klankbord, blijf in gesprek, leer en groei!

Wat is je favoriete quote? Van wie is de quote?
“If you let your fears keep you from flying, you will never reach your height” – India Arie, lied: Back to the middle.

Wat zijn je verdere ambities?
Ik wil mij vooral gaan richten op het meer zichtbaar durven te zijn. Mijn verlegenheid kan nogal belemmerend zijn.

Foto credits: Gerda Dalen

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK