Ondernemer van de maand: Doreen Sprengers

Doreen Spengers

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Doreen Sprengers en ik kom uit Reigersbos, Amsterdam Zuidoost.

Wat zijn je hobby’s/interesses?
Mijn hobby’s zijn sporten, fotografie en videografie.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben ondernemer geworden omdat ik op deze manier de beste invloed kan uitoefenen op mijn eigen ontwikkeling en het meeste uit mezelf kan halen.

Hoe heet je bedrijf?
Guava Online Merchant Solutions

Wat doet jouw bedrijf?
Guava is een online African fashion marktplaats voor nationale en internationale verkopers. Verkopers kunnen via Guava hun exclusieve en/of handgemaakte producten aanbieden aan klanten over de hele wereld.

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Ik werkte jarenlang als personeelsadviseur/vestigingsmanager binnen de uitzendbranche. In mijn vrije tijd was ik altijd op een creatieve manier bezig, maar wist nog niet zo goed waar mijn passie lag. Toen ik in 2001 de keuze maakte om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan en een eigen uitzendorganisatie te starten, was dit meer gebaseerd op mijn kennis en ervaring dan mijn passie. Mijn passie ontdekte ik in 2016, toen ik 2 geweldige designers tegen het lijf liep en ik de wereld van de African fashion ontdekte. Geweldig! Echter, aangezien mijn talent op commercieel gebied beter ontwikkeld is dan het bedienen van een naaimachine, besloot ik om in 2017, samen met mijn zakelijke partner, Guava op te zetten.

Wie zijn jouw klanten?
Omdat wij een internationaal bedrijf zijn (onze website is dan ook in het Engels),  bereiken wij onze klanten vanuit de hele wereld. Dit zijn vaak klanten die op zoek zijn naar unieke items en/of een passie hebben voor Afrikaanse (of Afrikaans geïnspireerde) mode, beauty en lifestyle.

Waarom kiezen klanten voor jouw bedrijf?
Het voordeel van Guava is dat je niet meer op diverse sites hoeft te zoeken naar de mooiste African (inspired) outfits of beauty producten. De marktplaats wordt wekelijks door onze verkopers aangevuld met nieuwe producten. Er is voor een ieder wat wils. Klanten kiezen ook voor Guava vanwege onze professionele uitstraling en kwaliteit. Guava is vrij selectief in haar samenwerking met verkopers en gaan niet mee in de massa. Hierdoor vind je op onze marktplaats ook producten en items die vrij uniek zijn.

Hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?
Ambitieus, doelgericht en menslievend.

Waarom juist in Amsterdam Zuidoost ondernemen?
Ik kan mij geen andere plek bedenken voor het verkrijgen van de juiste inspiratie. Ik woon al meer dan 30 jaar in Zuidoost en nog steeds verrast dit stadsdeel mij met haar diversiteit en eigenzinnigheid.

Wat of wie heeft de meeste indruk op je gemaakt in je carrière?
Lastige vraag. Ik heb reeds veel mooie dingen meegemaakt, maar als ik een keuze zou moeten maken, dan is het de dag dat ik, samen met twee andere designers, in 2016 een eigen pop up kledingwinkel ben gestart. Achteraf gezien bleek dit de eerste stap te zijn naar een online platform en is Guava ontstaan.

Hoe laad jij jezelf weer op?
Ik ben in de gelukkige positie dat ik al jaren mag doen waar ik heel blij van word. Dus er is niet veel nodig behalve mezelf ‘s ochtends in de spiegel aankijken en een knipoog geven. Ik geniet van mijn successen, hoe klein deze ook mogen zijn. En als ik er ff geen zin in heb? Nou, dan is dat maar zo.

Wat is de belangrijkste ondernemers les die je zou willen delen?
Het is niet erg om op je bek te gaan. Zolang je maar weer opstaat en in jezelf blijft geloven. De weg naar succes is geen rechte lijn. Laat je niet afleiden en ontmoedigen door de nee-schudders.

Wat is je favoriete quote?
‘’Na regen komt zonneschijn.’’

Wat zijn je verdere ambities?
Op zakelijk vlak laat ik mij leiden door mijn gevoel en wat/wie er op mijn pad komt. Er zijn nog zoveel leuke dingen die ik wil doen. The sky is the limit.
Op persoonlijk vlak: Ik ben geen sportfanaat, maar ik wil wel zolang mogelijk nog kunnen blijven sporten. Hopelijk geldt “Black don’t Crack” dan ook voor mij op mijn 90e.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK