Ondernemer van de maand: Stephany Biezen

Stephany Biezen

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Stephany Biezen, ik ben geboren in Paramaribo, Suriname en woon sinds mijn tweede jaar in Nederland. Ik ben opgegroeid in Duivendrecht en daarna op mezelf gaan wonen in Venserpolder. Sindsdien ben ik een echte Bijlmer believer.

Wat zijn je hobby’s/interesses?
Ik ben erg nieuwsgierig naar wat mensen drijft. Het verhaal dat erachter zit. Daarom houd ik ook zo van lezen, theater en films kijken. Iedereen heeft een uniek verhaal dat de moeite waard is om te delen.


Waarom ben je ondernemer geworden?
Juist dat unieke verhaal van mensen heeft mij gemotiveerd om ondernemer te worden. Ik wist al heel vroeg dat ik lekker mijn eigen ding wilde doen en niet voor een werkgever wilde werken. Ik wilde mensen stimuleren om vanuit hun authentieke zelf een bijdrage te leveren aan de samenleving.


Hoe heet je bedrijf?
Ik ben in 2004 mijn organisatiebureau Creativity Works gestart en in 2005 met Stichting Going Social.


Wat doet jouw bedrijf?
Ik organiseer trainingen voor jonge professionals in het sociaal en cultureel domein. Ik sta zowel als zelfstandig ondernemer als directeur van de stichting voor het verbinden van mensen, het bevorderen van hun participatie in de maatschappij en het beter zichtbaar maken van bewoners die een mooi verhaal hebben.


Hoe ben je in dit vak begonnen?
Ik ben de sociaal-culturele sector eigenlijk ingerold. Voordat ik mij eigen bureau startte werkte ik samen met iemand die mij in contact bracht met enkele mensen uit het werkveld. Die samenwerking hield geen stand. Ik ging alleen verder en heb ook een tijd in loondienst en daarna als freelancer gewerkt voor Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam. Ik kwam toen ik contact met Brotherhood. Een hele ervaring om via SJA daarbij betrokken te zijn, maar ik wilde graag mijn eigen projecten opzetten. Zo gezegd zo gedaan.


Wie zijn jouw klanten?
Voor mijn organisatiebureau zijn mijn eigen stichting en de gemeente Amsterdam mijn grootste opdrachtgevers. Ik doe daarnaast ook opdrachten voor andere partijen op sociaal – maatschappelijk en cultureel gebied.


Waarom kiezen klanten voor jouw bedrijf?
Ik heb een jarenlange relatie met mijn opdrachtgevers opgebouwd. De opdrachten blijven komen omdat ik transparant werk, beleid goed kan vertalen naar concrete activiteiten en een groot netwerk heb opgebouwd in Amsterdam Zuidoost.


Waarom juist in Amsterdam Zuidoost ondernemen?
Ik vind het als inwoner van Zuidoost heel fijn om in mijn eigen stadsdeel actief te zijn als ondernemer. Je leeft tussen de mensen waarvoor je activiteiten organiseert. Je ervaart het resultaat van je inspanningen. Daarnaast is Zuidoost ook gewoon een geweldig stadsdeel met veel diversiteit, creativiteit en groen.


Hoe laad jij jezelf weer op?
Ik moet soms opladen door even helemaal niks te doen. Wij gaan ook regelmatig met een groep naar het buitenland om inspiratie op te doen. Zulke trips geven me heel veel energie.


Wat is de belangrijkste ondernemers les die je zou willen delen?
Geloof in jezelf en het product (of dienst) dat je wilt aanbieden. Het moet realistisch zijn en het is belangrijk dat je een klantgroep hebt die baat heeft bij wat jij aanbiedt. Of jij moet zelf de behoefte aan jouw product kunnen creëren. Anders komen vraag en aanbod niet samen. Ondernemen is een proces en onder invloed van de markt moet je je kunnen aanpassen.


Wat is je favoriete quote? Van wie is de quote?
‘If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude.’ – Maya Angelou


Wat zijn je verdere ambities?
Ondanks de kwaliteiten die vrouwen bezitten, zie ik toch nog te vaak dat er een bepaalde drempel ligt om te ondernemen of überhaupt dromen na te jagen. Ik wil graag meer doen met deze doelgroep. En mij tegelijkertijd ook meer inzetten voor mensen uit de Afrikaanse diaspora. Er zijn gelukkig al veel organisaties die dat doen, maar ik denk mijn steentje bij te kunnen dragen op het gebied van ondernemerschap. En voor onze jonge mensen in Zuidoost met Afrikaanse roots ook via ons jongerenmediaplatform BIJLMERenZO.

Foto: Auke van der Hoek

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK