Ondernemer van de maand: Jill Chin

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Jill Chin. Ik ben 21 jaar oud, studeer Business Management en kom uit Amsterdam. Ik mag mijzelf de trotse zelfstandig ondernemer van Supertoko Catering in Amsterdam Zuidoost noemen. 


Wat zijn je hobby’s en interesses?

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik ben vaak in de gym te vinden of doe mee met de bootcamplessen van mijn moeder. Zij heeft namelijk een eigen sport bedrijf: Get-Sporty.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Het ondernemerschap zit in mijn familie. Mijn vader en moeder hebben beiden een eigen bedrijf waarin ik al van jongs af aan werkzaam ben. Omdat ik graag in hun voetsporen wil treden en ook omdat ik iets moois voor mezelf wil opbouwen, ben ik een ondernemer geworden.

Hoe heet je bedrijf?

Mijn bedrijf heet Supertoko Catering. Het verlengde van mijn vaders bedrijf ‘Supertoko’, dat hij al 30 jaar in Amsterdam Zuidoost runt.

Wat doet jouw bedrijf?

Supertoko Catering is gespecialiseerd in Surinaams-Javaanse cateringservices. Wij bieden catering aan bedrijven en privé partijen, daarnaast staan wij ook op braderieën en evenementen zoals foodfestivals.

Hoe ben je in dit vak begonnen?

Ik zocht een vak waar ik al enige kennis en ervaring in had. Tot mijn geluk had ik de juiste mensen in mijn omgeving die mij konden helpen. Doordat mijn vaders bedrijf bijna 3 decennia bestaat heeft hij een groot netwerk waar ik gebruik van kan maken en klanten mee kan werven. Het was dus eerlijk gezegd een makkelijke en voor de hand liggende keuze.

Wie zijn jouw klanten?

Mijn klanten zijn niet alleen van Surinaamse afkomst maar van alle afkomsten. Mijn klantenbestand bestaat uit bedrijven, allochtonen en autochtonen met een voorliefde voor de, buitenlandse, tropische en exotische keuken.

Waarom kiezen klanten voor jou bedrijf?

Omdat ons eten vreselijk lekker is! Maar buiten dat ook door de binding die wij met onze klanten hebben. Tegenwoordig kun je overal een lekkere bami of nasi halen, maar het gaat erom hoe je met je gasten om gaat wanneer zij eten bij jou bestellen. Maak een gezellig praatje, laat zien dat jij je echt interesseert in hun wensen en geef hen het gevoel dat de klant altijd koning is. Dat doen wij met veel passie en daardoor gaat het steeds beter met Supertoko Catering. Onze vaste klanten zijn trouw aan ons bedrijf en de kwaliteit die wij bieden. Bovendien is onze klantenkring nog steeds groeiende.

Hoe zou jij jezelf willen omschrijven als ondernemer?

Hardwerkend en positief denkend. Het is niet altijd makkelijk om je eigen bedrijf te runnen, vooral als deze nog groeiende is. Ik probeer steeds met nieuwe ideeën te komen om klanten aan te trekken, een van deze ideeën is het mee doen aan evenementen zoals Kwaku, Keti Koti en Amsterdam Food Festival. Het is veel rennen en soms weinig slaap maar omdat je het voor jezelf doet valt het minder zwaar.

Waarom juist in Zuidoost ondernemen?

Omdat ik de buurt goed ken en het bedrijf van mijn vader hier gevestigd is. Ik kan Amsterdam Zuidoost dus makkelijk als basis gebruiken.

Wat of wie heeft de meeste indruk gemaakt in je carrière?
Dat is toch wel mijn vader. Het is hem niet altijd even makkelijk verlopen maar ondanks dat hield hij toch zijn hoofd omhoog en bleef knokken. Hij werkt 7 dagen per week en is niet vies van zelf de kassa draaien of zelf de winkel schoonmaken. Hij is de ondernemer die ik ook graag wil zijn; een motiverende leider in plaats van een “baas”. Als mensen naar mij kijken hoop ik dat ze een stukje van hem in mij terugzien.

Hoe laadt je jezelf weer op?

Door ondanks de drukte toch tijd te maken om iets leuks met mijn vrienden te doen: naar de film gaan, een terrasje pakken of een spa dag inplannen. Je moet hard werken om je geld ook aan pleziertjes uit te kunnen geven.

Wat is de belangrijkste ondernemer les die je zou willen meegeven?
Voor alle nieuwe ondernemers: een bedrijf opstarten zal in het begin zwaar zijn. Je zult meer investeringen moeten doen dan je in het begin zal verdienen. Ondernemerschap is risico’s nemen en regelmatig hard vallen voordat het goed zal gaan, maar blijf doorzetten en doen waar je in gelooft, dan kom je er zeker.

Wat is uw favoriete quote?

“Entrepreneurship is living a few years of your life like most won’t, so you can spend the rest of your life like most people can’t”. Hard werken wordt uiteindelijk beloond!

Wat zijn je verdere ambities?

Ik ben nu aan het afstuderen en zou daarna graag twee dingen willen doen: mijn eigen restaurant openen en twee masters aan de Universiteit van Amsterdam afronden. Dat zijn de twee dingen die ik erg graag wil bereiken, waar ik daarna mijn hart in ga steken bedenk ik gaandeweg wel weer.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK