OBA Huiswerkclub op Ganzenhoef

De OBA is op advies van de Amsterdamse kinderraad op Ganzenhoef en drie andere locaties in de stad gestart met de OBA Huiswerkclub. De huiswerkclub is met name gericht op kwetsbare kinderen van 8-12 jaar. In de vier OBA-vestigingen zijn rustige werkplekken voor het maken van huiswerk ingericht. De groepen van acht tot tien kinderen worden begeleid door twee OBA-medewerkers en alle werkplekken zijn voorzien van laptop of tablet.

De Amsterdamse kinderraad heeft de Huiswerkclub geadviseerd omdat niet alle kinderen een goede werkplek thuis hebben. Het is goed dat de scholen per 8 juni weer volledig opengaan, maar dan blijft het nog voor veel kinderen nodig om een rustige werkplek te hebben, ook om achterstallig huiswerk in te halen.

Wij zijn er om iets te betekenen voor Amsterdamse kinderen. Vet tof dat dit dankzij ons (de kinderraad), de gemeente Amsterdam en de OBA is gelukt. Wij hopen hiermee kinderen te kunnen helpen in het afdwingen van onze kinderrechten. Ieder kind heeft recht op goed onderwijs en een rustige werkplek.
— Ilias (11) kinderburgemeester van Amsterdam

Voor wie is de Huiswerkclub bedoeld?
Scholen kunnen voor de OBA Huiswerkclub zelf leerlingen selecteren. Het zal gaan om kinderen die thuis niet rustig kunnen werken, structuur nodig hebben of kennis willen bijspijkeren. Leerkrachten zullen de betreffende ouders stimuleren om hun kind aan te melden.
In de komende periode zal de OBA in overleg met het onderwijs en de gemeente rustige werkplekken blijven bieden voor leerlingen die dit nodig hebben.

Amsterdamse kinderraad
De Amsterdamse kinderraad vertelt de gemeenteraad en de burgemeester van Amsterdam wat kinderen belangrijk vinden en wat hun wensen zijn. Zo kwam ook dit initiatief van de kinderraad. Verder is het doel om andere kinderen te helpen om dingen te leren over democratie, politiek, participatie, de gemeente en hun eigen rechten.

Aanmelden
De huiswerkclub in OBA Ganzenhoef is voorlopig open op maandag- en donderdagochtend. Via https://www.oba.nl/educatie/po/meld-je-aan-voor-de-oba-huiswerkclub.html kunnen ouders hun kind aanmelden voor de Huiswerkclub.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK