Nieuwste park Amsterdam krijgt inclusieve speeltuin

Connecting to the world. Dat is het thema van de nieuwe speeltuin in het Brasapark. Het staat voor het inclusieve karakter van deze grote voorziening in het nieuwste park van Amsterdam. Bijzonder is dat deze speelplek speciaal is ontworpen voor iedereen. Met bijvoorbeeld glijbanen, schommels, klimtoestellen en zandbakken. Liefst 70% van de speelaanleidingen is toegankelijk is voor alle kinderen. Daarnaast is 50% van de speelaanleidingen speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat alle kinderen er optimaal van kunnen genieten.

“Voor ons was dat een belangrijk uitgangspunt,” stelt Raoul White, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. “We willen zoveel mogelijk inwoners in de gelegenheid stellen om te sporten en te bewegen. Daarom hebben we hen ook bij het ontwerp betrokken.” De opening van de inclusieve speeltuin is op woensdag 14 juni om 16.00 uur. Vanaf 14.30 uur is er al een openingsprogramma. Pers is van harte welkom.

Het Brasapark, dat staat voor omarming en verbinding, is voorjaar 2022 geopend op het dak van de Gaasperdammerweg. Het park verbindt Gaasperpark en Nelson Mandelapark met elkaar, waarmee het grootste park van Amsterdam is ontsta

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK