Nieuwe Madiea’s en Akwasi’s ontdekt tijdens 1e Amsterdamse Talentdag?

Talentendag

Op 27 september jl. werd in het Bijlmer sportcentrum in Zuidoost de eerste Amsterdamse Talentdag gehouden. Aan deze dag hebben maar liefst 79 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar meegedaan. Deze jongeren zijn geselecteerd door de gymdocenten van de vier voortgezet onderwijs scholen uit Zuidoost.

Doel van deze talentdag was het testen van motorische vaardigheden bij jongeren om eventueel door te stromen naar de topsport. Om die reden waren ook talentcoaches van zeven sportbonden aanwezig om te kijken of er talenten direct kunnen doorstromen naar de nationale selecties. Een serieuze zaak dus. De sportbonden die aanwezig waren zijn: de Atletiekunie, Vollybalbond, Triathlonbond, Rugbybond, Wielerunie, Roeibond en Basketbal.

Van de 79 deelnemers zijn maar liefst 31 jongeren geselecteerd voor een vervolgtraject. Dat is bijna de helft wat uitzonderlijk is volgens de talentcoaches. Niet iedereen zal uiteindelijk opgenomen worden in een topsport traject. Voor diegene die dat niet halen wordt door het ROC van Amsterdam een vervolg traject aangeboden.

Het stadsdeel Zuidoost is zeer trots op de organisatie en het resultaat en heeft aangegeven deze talentdag jaarlijks te willen organiseren.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK