Nieuwe maatregelen coronavirus

Coronavirus Amsterdam

Namens het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland roept voorzitter Femke Halsema alle bewoners en ondernemers in de regio op om de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid te volgen. Het zijn ingrijpende maatregelen met grote invloed op het openbare leven. Er wordt veel gevraagd van ouders met kinderen en veel lokale ondernemers gaan een moeilijke tijd tegemoet.

Het kabinet heeft bepaald dat scholen, kinderdagopvang, eet- en drinkgelegenheden (inclusief terrassen), coffeeshops, seksinrichtingen en sportclubs (gymzalen, zwembaden, sporthallen en –parken) dicht gaan.

Eet- en drinkgelegenheden moeten vanaf 18.00 uur dicht. Daaronder vallen ook coffeeshops. Hotels zijn open voor overnachtingen maar mogen alleen eten serveren aan eigen gasten. In afwachting van een beslissing van de Rijksoverheid kunnen eet- en drinkgelegenheden in de regio Amsterdam-Amstelland vanavond wel voldoen aan de vraag naar afhaal en bezorging: de keukens kunnen openblijven, maar de zitgelegenheden niet. Na overleg met de Rijksoverheid zal maandag worden besloten of afhaal en bezorging de komende weken mogelijk blijven.

Scholen en kinderdagverblijven gaan maandag dicht. Zij voorzien alleen nog in de opvang van kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen (zie de bijgevoegde lijst). Veel scholen zijn op dit moment actief in het benaderen van ouders met de vraag wie een cruciaal beroep heeft. Ouders met vragen wordt geadviseerd om contact op te nemen met het eigen kinderdagverblijf of de school.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april.

Tot slot vraagt het bestuur van de veiligheidsregio inwoners dringend om niet te hamsteren: het is niet nodig en levert wel nadeel en ongemak op voor andere inwoners.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK