Nellestein wint het 10e Schoolzwemkampioenschap van Zuidoost

Schoolzwemkampioenschap

Bij de Schoolzwemkampioenschap van Amsterdam Zuidoost op zondag 10 april jl. is basisschool Nellestein wederom als sterkste uit de bus gekomen. De winnaar van 2017 was ook dit jaar niet te kloppen, al was het verschil met de andere scholen dit jaar kleiner dan ooit!

Het was de 10e keer dat het scholenkampioenschap werd gehouden en ook deze keer was de organisatie in handen van de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870 (KonAZ 1870). De eerste keer was ter gelegenheid van de feestelijke opening van het nieuwe Bijlmersportcentrum. Inmiddels zijn er 10 jaar verstreken en blijkt Zuidoost nog steeds te barsten van het zwemtalent.

Ter voorbereiding op de wedstrijd waren er voor de deelnemers vier gratis trainingen door trainers van KonAZ 1870. Die waren druk bezocht en dat was duidelijk te merken want er was bijvoorbeeld geen enkele valse start. Voor een enkele deelnemer bleek 50 meter (twee baantjes) toch een baantje te ver, maar de meeste zwemmers zwommen vol overtuiging en maakten er een waar spektakel van.

Bijna honderd kinderen van zes verschillende basisscholen kwamen tijdens deze wedstrijd aan de start. Ze zwommen 25 of 50 meter vrije slag en 25 of 50 meter rugslag. Daarnaast kwamen de scholen tegen elkaar uit in teams van 6 zwemmers. Met deze estafette begon het kampioenschap. De teams van Nellestein, de Polsstok en de Achtsprong lieten in deze estafette direct zien dat deze scholen om de prijzen zouden gaan strijden.

Bij de prijsuitreiking was het lang spannend, maar bleek de winnaar van vorig jaar, Nellestein ook dit keer weer de beste. Ook de tweede plaats was voor een team van Nellestein.  De plaatsen drie en vier werden opgeëist door de Polsstok, die daarmee liet zien niet voor niets tot de sportiefste scholen van Zuidoost te horen. De Achtsprong werd vijfde.

Individueel vielen kinderen van alle scholen in de prijzen. Naast goud, zilver en brons waren er ook aanmoedigingsprijzen. Deze gingen naar Jamilla Sedough, Wynona Tjien Fooh, Darius Kleijze, Rayden Alberg en Luuk de Meij. Omdat het de 10e keer Schoolzwemkampioenschap was kregen alle kinderen een t-shirt als souvenir.

Nellestein en de Polsstok mogen de eer van Zuidoost gaan verdedigen bij de Regionale Schoolzwemkampioenschappen op 26 mei in Veenendaal. Tot die tijd mogen de zwemmers van de geplaatste teams gratis meetrainen met speciale trainingen van KonAZ 1870.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK