Natuurgebied De Riethoek wordt feestelijk heropend

Natuurgebied de riethoek

In Amsterdam Zuidoost ligt natuurgebied De Riethoek, tussen de Schooltuinen en kinderboerderij t Brinkie in Gaasperdam. Dit natuurterrein is ontstaan tussen 1982-1986, toen ook de omliggende woonwijken werden gebouwd. Het gebied wordt sindsdien beheerd door de enthousiaste vrijwilligers van natuurvereniging de Ruige Hof.

De Riethoek bestaat uit een hoog en droog gedeelte, de Woeste Hoogte, en een laag en nat gedeelte. Er zijn poelen en een paddenstoelenwand te vinden, een boomgaard, spannende wiebelbrug, insectenlandjes en prachtige orchideeën.

Na ruim dertig jaar was het gebied toe aan een stevige opknapbeurt. Door een subsidie via Landschap Noord Holland en medewerking van Stadsdeel Zuidoost werd het mogelijk om te investeren in het gebied. De vrijwilligers van de Ruige Hof en Scouting Holendrecht hebben zich al drie werkdagen extra in gespannen om de Riethoek aan te pakken.  Op zaterdag 6 oktober vindt de laatste werkochtend plaats en vanaf 13.00 uur wordt de opknapbeurt feestelijk gevierd, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Programma Heropening natuurterrein De Riethoek
Verzamelen om 10.00 uur op de brug tegen over de Schooltuinen, Gaasperdam.

10.00 – 13.00 Zagen, knotten, bloembedden inzaaien en boompjes planten.

13.00 – 13.30 Soep en pannenkoeken.

13.30 Officiële heropening.

13.30 en 14.30 Excursies door De Riethoek.

15.00 Drankje en afsluiting

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK