MidzomerMokum: feestje voor Amsterdamse jongeren!

Wekenlang zaten we binnen. Het coronavirus had ons in de greep. En nog steeds is het oppassen geblazen. Niet leuk. Ook niet voor jongeren. Maar – en nu komt het! – Amsterdam gaat voor iedereen tot 23 jaar met MidzomerMokum weer wat leven in de zomerse brouwerij brengen. Joehoe!

Trainers van Ajax geven voetbalclinics, mariniers organiseren bootcamps, en theatermakers helpen jongeren om hun eigen theaterstuk te schrijven. En dan zijn er nog honderden andere activiteiten… De website van het zomerprogramma MidzomerMokum staat sinds vandaag online. Via de website, kun je je opgeven.

Tipjes van de sluier

Op pleintjes, in sportparken, in buurthuizen, in theaters in stadsdelen, wijken en buurten wordt deze zomer van alles georganiseerd: sport- en zomerkampen, dansen in het park en meerdaagse workshops. Zo geven mariniers bootcamps op het Marineterrein bij het Scheepvaartmuseum en zijn er de ‘Amsterdamse Waterspelen’. Ook kunnen jongeren in workshops aan de slag met een theaterstuk over discriminatie en is er ‘MeidenMakenMode’, waar kleding wordt ontworpen en gemaakt. De ‘Patta Summerschool’ wordt een plek waar succesvolle rolmodellen jongeren in uiteenlopende workshops en masterclasses ondersteunen in het ontwikkelen van talenten en passies. Museum Het Schip organiseert workshops als lino snijden, boekbinden, tekenen en mozaïeken. De architecten, kunstenaars en ambachtslui van de Amsterdamse School maakten namelijk van ieder voorwerp of gebouw echt kunstwerk. Tijdens de workshops leer je deze technieken.

Zomerschool

Onderdeel van MidzomerMokum zijn de zomerscholen die worden georganiseerd door het onderwijs. In het primair en voortgezet onderwijs zijn bijna 3500 plekken gecreëerd met twee- tot drieweekse zomerschoolprogramma’s. Hiermee kunnen de leerlingen de opgelopen achterstand inhalen en extra ondersteuning krijgen. Kinderen worden via de eigen school aangemeld.

Waarom MidzomerMokum

Om het leven van kinderen en jongeren tot 23 jaar na de coronacrisis en het vele thuiszitten weer wat leuker, gezelliger en ook leerzaam te maken, organiseert Amsterdam in de zomervakantie van 4 juli tot en met 16 augustus in de hele stad zo ongeveer 700 culturele en sportieve activiteiten. Alle activiteiten worden uitgevoerd volgens de richtlijnen en kaders van het RIVM, zodat iedereen veilig kan deelnemen.

Geef je op!

Niet ouder dan 23 jaar en zin in iets leuks? Geef je dan op via www.midzomermokum.nl.
Het programma met veel verschillende soorten activiteiten wordt georganiseerd en uitgevoerd dankzij tientallen partners in de stad. Het activiteitenaanbod wordt in de de aanloop naar de start steeds verder aangevuld.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK