Meedenken over plan centrum Holendrecht

De gemeente Amsterdam is voor Holendrecht bezig met het maken van een stedenbouwkundig plan. De verwachting is dat er begin 2023 een investeringsbeluit wordt genomen. De plannen zijn dan definitief. Tot die tijd worden de bewoners zoveel mogelijk betrokken bij het ontwerp. De bewoners weten namelijk als geen ander wat goed is voor de buurt. In juli 2022 organiseerden we daarom een workshop met de bewonersverenigingen én ondernemers over de nieuwe gebouwen, het Holendrechtplein en de dreef. Na de zomer organiseren de gemeente opnieuw een inloopbijeenkomst voor alle bewoners van Holendrecht.

800 nieuwe woningen

In Holendrecht worden zo’n 800 woningen gebouwd waar behoefte aan is in de buurt. Dit zijn vooral woningen voor ouderen en jongeren én middeldure huurwoningen. Deze komen op 4 bouwvelden die zo groot zijn als de bestaande hoven in de buurt. De bouwblokken langs het Abcouderpad worden iets hoger dan de gebouwen die er nu staan, zo’n 5 tot 7 verdiepingen. Bij het station en de Meerkerkdreef zijn de gebouwen hoger en komen er 2 woontorens met ongeveer 10 en 15 verdiepingen. Er komen meer fiets- en wandelroutes door het gebied en bij het station komt een nieuw plein. Hiervandaan kun je tussen de gebouwen door het centrum zien liggen.

Maquette

Voor de bijeenkomsten is er een maquette gemaakt van het toekomstige gebied. Daarnaast zijn er schetsen getekend die een indruk geven van wat je ziet als je door de buurt loopt. Dit zijn voorstellen, geen definitieve plannen. Samen met de deelnemers wordt er bekeken wat goede voorstellen zijn en waar de plannen juist nog moeten worden aangepast.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK