Markant: adempauze voor mantelzorgers

Markant mantelzorgers

Vrijwilligster Marianne Lierens (68) van Markant komt sinds twee jaar wekelijks bij Esmiralde Deekman (28) om haar met raad en daad bij te staan bij de opvoeding en verzorging van Esmiralde’s dochter van 9 en zoontje van 5. Beide kinderen vragen door omstandigheden extra veel aandacht. En omdat Esmiralde een alleenstaande jonge moeder is, is die hulp heel erg welkom.

Een vrijwilliger bij u thuis
Het kan een hele opgave zijn om de zorg voor een kind, partner, ouder of andere naaste die langdurig ziek is of een beperking heeft, te combineren met gezin, werk, school en een sociaal leven. Af en toe even een adempauze is belangrijk om de zorg te kunnen volhouden.

Goed getrainde vrijwilligers van Markant kunnen uw naaste gezelschap houden, iets leuks met hem/haar ondernemen of helpen met de administratie. De vrijwilliger kan één of enkele dagdelen per week komen, overdag, ’s avonds, ook in het weekend. Thuis maar soms ook in het verpleeghuis of woonzorgcentrum. Markant zet vrijwilligers in bij volwassenen en kinderen die langdurig ziek zijn of een beperking hebben, mensen met dementie, jonge moeders met een licht verstandelijke beperking, mensen in de laatste levensfase.

Een indicatie is niet nodig, de hulp is gratis.  Bel naar Markant, centrum voor mantelzorg:  020 – 886 88 00 of mail info@markant.org  

Vrijwilligers gezocht
Wilt u ook iets voor een ander betekenen? Markant verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers.
U krijgt er veel voor terug: werk dat ertoe doet, gratis scholing, begeleiding en een onkostenvergoeding. Bel Markant of kijk op www.markant.org

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK