Marilva’s lifestyle story

Marilva Lifestyle

Velen van jullie kennen mij al, maar voor de nieuwe lezers  stel ik mij even voor. Ik ben Marilva Kartoredjo, Fitness Master trainer en lifestylecoach in Amsterdam Zuidoost. Ik ben trots om de column voor de Beauty, Health & Fit pagina voor dé krant van Amsterdam Zuidoost te mogen schrijven.

Wat kun je allemaal verwachten op deze lifestylepagina?
Zuidoost heeft veel te bieden op beauty, health en fit gebied. Professionals, instanties, gezondheids- en sportcentra die ons als bewoners kunnen helpen, inspireren, activeren en motiveren als het gaat om je eigen gezondheid.

In Marilva’s lifestyle story vertel ik mijn  ervaring en belevenissen en geef ik tips, do’s and dont’s op het gebied van beauty, health en fit. Om gelijk met de deur in huis te vallen, ben ik begin februari naar de Gezondheidsbeurs geweest. Voor mij is het een jaarlijkse traditie om dit ‘healthy lifestyle’ event te  bezoeken en op te snuiven ‘what’s new in healthy lifestyleland’. Dit jaar heb ik een inspirerende lezing bijgewoond van Frank Suárez. Meneer Suárez  vertelde dat ons zenuwstelsel een elektrisch systeem is en dat elk deel van het lichaam verbonden is met ons brein. Dit zenuwstelsel bestaat uit twee kanten, een passieve en een opgewonden zenuwstelsel. Het opgewonden zenuwstelsel werd in de presentatie belicht. Om te weten te komen of je lichaam een opgewonden zenuwstelsel heeft, moesten wij een vijftal vragen beantwoorden. De regel was: als je lichaam maar één van de 5 indicatoren heeft (zelfs als het er maar één is of zo nu en dan speelt) heb je een opgewonden zenuwstelsel. Ik bleek na de test een opgewonden zenuwstelsel te hebben.

Belangrijk om te weten over het zenuwstelsel van je lichaam is dat je BALANS nodig hebt om gezond te zijn. Te passief of te opgewonden zijn, zal altijd gezondheidsproblemen veroorzaken. En die BALANS is bij de meeste van ons ver te zoeken. Wat ik hierbij wil meegeven is, zorg ervoor dat je de BALANS vindt in je leven. Dit kan door allereerst tijd in jezelf  te investeren, lief voor jezelf te zijn, jezelf aandacht te geven en voor jezelf te zorgen. Dit kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door: een boek te lezen, een wandeling te maken, lekker in bad te gaan, een spa verwennerij, gezonde maaltijd te eten, te gaan bewegen of puur door te genieten van een meditatiemoment.

Wees lief voor jezelf!

Lieve groet,

Marilva
Lifestyle coach

Pure Your Style coaching & training

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK