Magistertraining in bibliotheken Zuidoost

Magister

OBA start met gratis lessen over het programma Magister, voor ouders van middelbare scholieren die meer willen weten over Magister en hoe het werkt.

Veel ouders vinden het lastig om hun weg te vinden in Magister, het online systeem van het Voortgezet Onderwijs, waar leerlingen hun rooster, cijfers en huiswerk kunnen opzoeken.

De OBA organiseert een gratis training, samen met de Gemeente Amsterdam en Stichting Aan de Knoppen. De lessen in OBA Reigersbos zijn op vrijdag van 10.00 – 11.30 uur. Elke training heeft vijf lessen. Daarna start er een nieuwe serie, binnenkort ook in OBA Bijlmerplein.

Onderdelen van de cursus zijn: inloggen, Magister lezen, hoe het gesprek te voeren als het goed gaat met het kind of als het niet goed gaat. Ouders kunnen daarbij tot steun zijn voor elkaar en ook van elkaar leren. Ouders krijgen verder ook informatie over organisaties waar zij hulp kunnen krijgen voor hun kind als het niet zo goed gaat.

Heb je thuis geen computer of laptop? Als je de training helemaal volgt, kun je 2 jaar lang gratis een laptop lenen en volg je je kind op school. Zodat jij verder komt.

Heb je interesse? Meld je aan in de bibliotheek: ga langs of bel 020-5230 900. Je kunt ook een mail sturen naar bijlmerplein@oba.nl of reigersbos@oba.nl.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK