Kom een kijkje nemen bij vogel- en zoogdierenopvang ‘De Toevlucht’

vogel- en zoogdierenopvang

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de verzorging van gewonde, zieke en jonge vogels en zoogdieren en hun terugplaatsing in de natuur? Bezoek dan zaterdag 15 juni de open dag van vogel- en zoogdierenopvang ‘De Toevlucht’.

De Toevlucht in Zuidoost is in 1989 opgericht door Gert Zant. Vorig jaar zijn er meer dan 7000 zieke en gewonde dieren binnen gebracht. Gelukkig kunnen de meeste dieren na enige tijd weer vrijgelaten worden. Deze tijd van het jaar is het topdrukte, waarin De Toevlucht dagelijks gemiddeld 50 dieren binnen krijgen. Op het moment zitten er veel jonge bosuilen in de opvang. De open dag is de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de dieren die De Toevlucht verzorgt.

Er is veel te zien. Behalve de vele jonge eendjes, zijn er ook jonge zwanen, meerkoeten, koolmezen, kraaien, uilen en nog veel meer jong grut. Ook zitten er verschillende soorten jonge zoogdieren, zoals een hermelijn en een wezel, en zijn er veel egels. Op deze dag kun je zelf rond kijken of met een rondleiding mee gaan. ‘s Middags mogen kinderen onder begeleiding van de dierenverzorgers verschillende dieren die weer helemaal gezond zijn loslaten in de vrije natuur.

Het hek gaat om 11.00 open, de dag duurt tot 17:00. Vanaf 14.00 uur zal de vaste vogelringer verschillende vogels ringen. Tussen 15:00 en 16:00 uur mogen de kinderen herstelde dieren loslaten onder begeleiding van de dierverzorgers. Kinderen kunnen zich de hele dag laten schminken. De Toevlucht is te vinden in het park Bijlmerweide tussen Geerdinkhof en Kantershof, Bijlmerweide 1, 1103 RR Amsterdam. Voor meer info kijk op www.toevlucht.nl.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK