Kindercommissie Zuidoost gaat virtueel

De Kindercommissie Zuidoost komt met een alternatieve vorm van vergaderen. Ze zijn op woensdag 15 april online. Om 15.00 uur is er een virtuele vergadering van één uur. Onderwerp: Share & Care tijdens COVID-19 maatregelen. Binnenkort wordt bekend hoe dit voor ‘digitale’ bezoekers te zien is.

De kindercommissie bestaat uit in totaal twaalf leerlingen uit Groep 7 van zes basisscholen in Zuidoost: OBS Holendrechtschool, Wereldwijs, Cornelis Jetses, Polsstok, Nellestein en De Ster. Deze kinderen maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen. Zo leren ze over normen en waarden en hoe ze inspraak kunnen hebben. Ook leren ze vaardigheden om op school en in de samenleving actief mee te kunnen denken en doen.

Laatste Kindercommissievergadering in deze periode is virtueel

Vanzelfsprekend betreurt de Kindercommissie het zeer in deze bizarre tijd dat de kinderen de vergaderbijeenkomsten moeten missen. Temeer omdat het door de COVID-19 maatregelen zou betekenen dat de Kindercommissie voor deze periode ophoudt te bestaan, zonder elkaar nog voor een laatste keer te zien. Om deze kinderen toch nog op te fleuren, is het idee om juist het beste ervan te maken met de mogelijkheden, die binnen het bereik liggen. Om die reden heeft de Kindercommissie een alternatieve oplossing bedacht en gaat ze op woensdag 15 april om 15.00 uur een virtuele vergadering van één uur te organiseren. Geheel gewijd aan Share & Care tijdens COVID-19 maatregelen.

Een begrip

In korte tijd is de Kindercommissie Zuidoost een begrip geworden, weet ook stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. ‘Ik hoor dat vaak vanuit mijn omgeving. Ik ben ontzettend trots op deze kids. Zo jong al, zetten zich ze zich voor ons stadsdeel en komen met plannen voor een nog beter Zuidoost. Daarmee nemen we democratie onder jongeren serieus. Hun geluid willen we laten horen en hun invloed laten gelden.”

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK