Kabaddi, de nieuwste “oudste” sport in Zuidoost!

Kabaddi

Kabaddi, een eeuwenoude sport, vooral gespeeld in India en omringende landen. De sport omschrijven kan je het beste als een veredelde vorm van tikkertje met invloeden van rugby en judo. Elk team stuurt een tegenstander die probeert één of meerdere personen aan de tegenpartij te tikken en terug te komen op zijn eigen helft. In de tussentijd mag hij getackeld worden door de gehele tegenpartij (maximaal 7 personen).

Hoewel de sport al jarenlang op professioneel niveau wordt gespeeld in India, kent kabaddi zijn oorsprong pas sinds mei 2019 in Nederland. Terwijl voortrekker Henny Pleizier, eigenaar van Sportcentrum Pleizier in Gein, bezig was met de oprichting van de Nederlandse Kabaddi Bond werd het eerste officiële toernooi al gespeeld in Glasgow, Schotland. En met succes, het team wist tweede te worden en kreeg ook in India veel media-aandacht.

De bond is inmiddels opgericht en een trouw team is meermaals per week aan het trainen bij Sportcentrum Pleizier om zich voor te bereiden op het komende wereldkampioenschap in Abu Dhabi. Hier komt de echte test, want het Europese niveau is normaal gesproken vele malen lager dan het niveau van Azië.

Naast het doel om top tien te halen op de wereldkampioenschap heeft de Nederlandse Kabaddi bond ook het doel om kabaddi in de breedte uit te gaan dragen. Het doel is om in 2021 te starten met een Nederlandse competitie. Hier zijn natuurlijk wel teams en trainers voor nodig. Daarom is de Nederlandse Kabaddi Bond op zoek naar gediplomeerde trainers die de sport kabaddi willen leren. Zo kan de opleiding tot trainer versneld worden afgerond.

Wil je meer informatie over deze nieuwe, oude sport in Nederland? Kijk dan op www.nederlandsekabaddibond.nl. Wil je zien hoe deze sport beoefend wordt? Kijk dan op YouTube naar filmpjes van de Kabaddi Pro League.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK