K-Zonesports houdt Zuidoost in beweging

Sport is zoveel meer dan alleen lichamelijke beweging.” Kevin Bourne, manager van K-Zonesports in Bijlmer Oost, ziet dagelijks met eigen ogen hoezeer sport bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen en volwassenen. “Sport zorgt voor ontmoeting en geeft zelfvertrouwen.”

K-Zonesports is een sportaanbieder met een geschiedenis van meer dan twintig jaar. Het aanbod varieert van tennis en kickboksen tot aan discozwemmen, golf, ouder-kind sport en ook nieuwe activiteiten, zoals het onlangs geïntroduceerde weight ball dat wordt gespeeld met een medicine ball. De aanbieder organiseert sport- en spelactiviteiten in opdracht van Stadsdeel Zuidoost en op eigen initiatief met als doel om talent te stimuleren, maar ook om ervoor te zorgen dat mensen beter in hun vel zitten. “Er zijn bijvoorbeeld een aantal Afrikaanse vrouwen in de buurt die sinds kort samenkomen om te bewegen. Zonder deze activiteit zouden ze voornamelijk binnen zitten. Nu gaan ze naar buiten, ontmoeten elkaar en zijn ze actief.”

Vraag en aanbod

K-Zonesports is een vraaggestuurde organisatie. Bewoners spelen de hoofdrol. Zij bepalen welke sportactiviteit er op de kalender moet komen en dan zorgen wij ervoor dat we die kunnen aanbieden. Zonder de buurt bestaat K-Zonesports dus niet.” Elke geïnteresseerde kan lid worden van de Wijksportvereniging en een nieuwe sportactiviteit voorstellen, deelnemen aan het bestaande aanbod of zelf een groepsactiviteit organiseren in ruil voor een bijdrage van 20 euro per maand. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er gratis sport- en speldagen voor kinderen.

Groei

Als manager is Kevin trots om deel uit te maken van een organisatie die zich zo ontfermt over de bewoners in Zuidoost. “Ik ben hier opgegroeid. Dit is echt mijn buurt en ik ben blij dat ik iets kan terugdoen.” De ambitie van K-Zonesports is dan ook om tot dienst te staan van een grotere doelgroep. “Nu zijn we voornamelijk bekend in Bijlmer Oost, maar we willen uitbreiden naar heel Zuidoost.” Dit vraagt om meer online zichtbaarheid, zoals een social media campagne, maar K-Zonesports is ook op zoek naar meer trainers, stagiaires en vrijwilligers die graag betrokken willen zijn.

Daarnaast staat de deur open voor bewoners die suggesties of ideeën hebben om het aanbod uit te breiden. “Of om een praatje met ons te maken. We willen graag dat mensen ons kunnen vinden. We vinden het heel leuk als mensen binnenlopen: het kantoor is er niet alleen om te werken. Mail ons, bel ons, of klop gerust aan.”

http://www.kzonesports.nl/

020 368 1490
info@kzonesports.nl

https://www.facebook.com/KZoneSports/

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK