K-Buurt organiseert zaterdag 14:00 uur demonstratie tegen geweld: STOP THE VIOLENCE

Zaterdag 15 mei 1400 uur wordt in de K-buurt een demonstratie gehouden tegen het geweld in de buurt georganiseerd.  DIT MOET STOPPEN!!

Maandag 10 mei werd een kind in haar voet getroffen door een rondvliegende kogel bij een schietincident bij metrostation Kraaiennest. De buurt doet er alles aan om het veilig en goed voor de kinderen te maken. Er is een jongerencentrum in aanbouw, de oppasmoeders van Kraaiennest zijn dagelijks in de speeltuin en er wordt iedere dag voorgelezen. Ondertussen worden op een steenworp afstand de kinderen neergeknald. Dit moet stoppen!

Wie mee wil lopen wordt gevraagd komende zaterdag 15 mei 14:00 uur te verzamelen op het plein voor buurthuis Bontekraai, naast metrostation Kraaiennest. De organisatie vraagt iedereen een rood hart mee te nemen of te dragen. Als uiting van liefde, liefde voor de kinderen, liefde voor de buurt. Alleen met liefde krijgen we uiteindelijk geweld samen onder de knie. Samen staan voor liefde in plaats van voor geweld.

Er zal  gelopen door de Kruitbergstraat, langs het markt terrein/winkelcentrum, naar de speel-en sporttuin Fort Kraaiennest waar het jongerencentrum Kbuurt in aanbouw is, en door de speeltuin om weer achterlangs het buurthuis terug te komen naar het plein voor Buurthuis Bontekraai.

Het idee van een stille tocht werd door verschillende buurtbewoners afgewezen: ‘’We moeten juist lawaai maken!‘’ Daarom wordt iedereen gevraagd potten en pannen mee te nemen om op te slaan en trommelen tijdens de loop.

Alle partijen die willen meelopen of een woord willen voeren wordt gevraagd contact op te nemen met Hart voor de Kbuurt. Deze tocht is in reactie op het schietincident eerder vandaag waarbij een kind in haar voet werd getroffen: Schietpartij Kraaiennest

Informatie, deelname; Hart voor de Kbuurt hartvoordekbuurt@gmail.com 0651084879

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK