Jongeren gratis opgeleid tot event professional

Jongeren uit Zuidoost opgelet! Op zoek naar wat je worden wil? Een tussenjaar? Of behoefte om je naast school verder te ontwikkelen? Medio maart start de Impact Generator. Dit is een speciaal programma waarin jongeren in 10 maanden tijd worden klaargestoomd tot o.a. event professional.

In Zuidoost bieden jongerenwerkorganisaties: Prospect Eleven, Re-Boost en Stable samen met EventHands deze vernieuwde versie van de Impact Generator aan: een zogeheten Maatschappelijke Diensttijd (MDT)-programma. Wim Haveman van EventHands: “In de komende 3 jaar geven we ruim 1000 jongeren de skills om impact te maken.”

Jongeren tussen de 16 en 27 jaar kunnen in 10 maanden tijd groeien naar een betaalde baan in de evenementenindustrie of hun eigen plannen professioneel verder ontwikkelen. Met een tijdsinvestering van een paar uur per week, leren ze onder meer kleinschalige evenementen opzetten voor de eigen buurt: van een high tea voor eenzame ouderen tot een springkussen evenement. Daarnaast krijgen ze gerichte workshops en trainingen van mensen uit de praktijk. Later mogen de jongeren meewerken op grote festivals, zoals Lowlands Festival en SAIL.

Jongeren krijgen binnen de Impact Generator ruimte om rond te kijken, uit te proberen, te falen en opnieuw te beginnen. Ze leren veel, krijgen een gezonde dosis eigenwaarde en staan hierna stevig in hun schoenen. Klaar om impact te maken in de maatschappij!

Kick-Off
Onlangs was de Kick-Off van het vernieuwde programma dat voor het grootste deel wordt gefinancierd door de Rijksoverheid. MDT (Maatschappelijke Diensttijd) biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar een kans om hun talenten te ontdekken, iets te doen voor de samenleving en anderen te ontmoeten. Onder meer MDT-frontman Elmer Burke was bij de kick-Off in de Cliffordstudio aanwezig. Hij luisterde aandachtig en werd zichtbaar enthousiast van alle verhalen die hij hoorde.

De Impact Generator gaat medio maart weer van start in heel Amsterdam. Er zijn verschillende betrokken partners, die werken verspreid over de hele stad: A Bunch of Choices, EventHands, El Mazouni coaching & sportbegeleiding, Stichting IMD, Prospect Eleven, Re-Boost, ROC van Amsterdam en SOLID.

Jongeren die mee willen doen of meer willen weten, surfen naar: www.impactgenerator.nl

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK