Jongen van 16 jaar doodgeschoten

Een 16-jarige jongen is om 19.10 uur om het leven gekomen bij een schietpartij in een woning aan de Sinderenstraat. 

Meerdere ambulances, een mobiel medisch traumateam en brandweerwagens werden gealarmeerd. Ook de politie was massaal aanwezig. Het bleef lange tijd onduidelijk er aan de hand was, omdat de politie de  nabestaanden eerst wilde informeren.

De politie laat weten dat hulpverleners nog eerste hulp hebben verleend, maar dat hij ter plaatse is komen te overlijden. De politie kan verder nog niet veel zeggen over de schietpartij. “Er is nog heel veel onduidelijk”, zegt een politiewoordvoerder.De recherche is een onderzoek gestart. Volgens Het Parool wordt er rekening met verschillende scenario’s gehouden, waaronder het scenario dat er in de woning met een vuurwapen gespeeld is.

Volgens omstanders is er vanavond zeker een persoon aangehouden. Het zou gaan om een redelijk jonge verdachte.

“Ik zag zeker twaalf politiewagens”, vertelde  een bewoner van een flat in de buurt vlak na de schietpartij. “Ook stonden er politiewagens bij de snelweg te posten.”

Op zijn beelden is te zien dat ook de zogenoemde calamiteitencontainer van de politie is opgeroepen. Spullen uit die container worden gebruikt om incidenten af te schermen voor het publiek. Dat gebeurde ook al snel.

Deel dit bericht op social media
Posted in 112
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK