Bijlmer van Joan Griffith

Gezinssituatie: Ik heb een latrelatie en ben omringd door een hechte kring van familie en vrienden.

Hobby’s: Lezen en sport. Ik lees graag literaire boeken zowel in het Nederlands als in het Engels, ik heb twee masters gehaald aan de Universiteit Leiden, maar door drukke werkzaamheden kom ik er tegenwoordig niet echt aan toe. Ik ben in praktisch alle takken van sport geïnteresseerd: van judo, tennis, basketbal, volleybal, turnen, voetbal en tot ballet. In mijn jeugd heb ik ze allemaal mogen uitproberen, waarvoor ik mijn ouders heel dankbaar ben.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
In de tachtiger jaren heb ik mijn eerste salaris als postsorteerer verdiend bij de toenmalige PTT.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
Eigenlijk niet een specifiek persoon. Ik heb in het verleden een beroemdheid willen ontmoeten maar toen het zover was, viel het ontzettend tegen. Het beeld dat ik mij in dit geval had voorgesteld kwam niet overeen met de werkelijkheid. Sindsdien heb ik geen behoefte meer aan om iemand persoonlijk te ontmoeten.

Waarvoor kunnen ze je s’ nachts wakker maken?
`s Nachts slaap ik meestal heel diep en wil ik ook niet gewekt worden. Ik zorg goed voor mezelf en dit betekent dan ook mijn hersenen slaap geven om de volgende dag weer fris aan een actief leven te beginnen.

Beste boek of film?
Ben dol op detectives met name de Deense thrillers Forbrydelsen en the Bridge. De Denen maken naar mijn mening de beste films in deze genre hoewel de Nedelandse series Penoza met Monic Hendrickx en Overspel met Syvia Hoeks, Kenneth Herdigein en Kees Prins ook klassiekers zijn. Het beste Nederlandse boek dat ik gelezen heb is van Willem Frederik Hermans over een machtsstrijd die zich in de academische wereld afspeelt.

Wat wil je nog doen voor je dood?
Voor arme kinderen in Suriname een school bouwen. Goed onderwijs is immers een voorwaarde om een fatsoenlijk boterham te kunnen verdienen en het is ook essentieel om een land in ontwikkeling vooruit te helpen.

Wat is je levensmotto?
Iedere ochtend met positieve gevoelens opstaan en proberen deze vol te houden gedurende de dag. Ook in het moment leven is wat ik nastreef hoewel dit niet altijd wil lukken.

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
Het vele groen maakt dat ik heel Zuidoost mooi vind.

Wat zou je veranderen als je de baas was in Zuidoost?
Als ik het in Zuidoost voor het zeggen had, zou ik bloembakken met fleurige bloemen laten plaatsen in de verschillende winkelcentra om het nog gezelliger te maken dan het al is.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
De Floriade van 1982. De bloemenzee was verrukkelijk.

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden.
Zuidoost heeft het…

Wat vind je van Bijlmer&Meer?
Bijlmer&Meer is een aanwinst voor Amsterdam Zuidoost, omdat het de bewoners hen mening vraagt over allerlei onderwerpen en wat hen drijft in het leven. Het heeft ook het juiste formaat en hier en daar kleurenfoto’s. Kortom een fris en fruitig kwaliteitskrant van deze tijd.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK