Investeren in kwaliteit betaalt zich uit

Het is half december en de laatste schoolexamens en proefwerken zijn net achter de rug. Teamleiders Oemar Kerpens en Judith Gerritsen zijn druk in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten voor de komende rapportvergaderingen. “We bespreken dan altijd de voortgang van de leerlingen en natuurlijk ook de sfeer in de klas”, zegt Gerritsen. Hoewel de school vanaf het begin van het schooljaar ‘gewoon’ open is geweest, zien de medewerkers van het Ir. Lely Lyceum de effecten van de coronapandemie terug. “Leerlingen vinden het extra fijn om met elkaar in de klas te zitten en om weer gezellig met elkaar te kunnen kletsen in de pauzes”. Conciërge Pierre van den Broek beaamt dit. “Het is altijd hartstikke gezellig, er hangt een fijne, ontspannen sfeer in de kantine.” Conrector Erik Jan Baaijens vult aan. “We zien ook dat ons naschoolse aanbod heel erg populair is. Bijna alle extra talentenclubs zitten vol, variërend van onze Topscore sportklas tot onze programmeerclub. Ook is er mede door corona veel belangstelling voor ondersteuning, zoals bijlessen voor diverse schoolvakken, die wij gratis aanbieden. Maar ook voor meer individuele begeleiding, zoals hoe je kunt ‘leren leren’ is veel animo. Vaak is het probleem niet zozeer de grammatica of de formules, maar ontbreekt een stukje extra persoonlijke aandacht en coaching. Onder andere met onderwijsassistenten en studenten van de HvA en VU kunnen we deze persoonlijke begeleiding aan onze leerlingen bieden”.

Rector Jeroen Rijlaarsdam is vol lof over de leerlingen en de medewerkers. “Ondanks corona hebben we altijd de focus gehouden op de kwaliteit van ons onderwijs. Onze leerlingen, docenten en ondersteunend personeel verdienen een groot compliment. We leggen de lat hoog en investeren in kwaliteit. Dat betaalt zich uit. We beschikken nu over een prachtige Technasiumvleugel met ultramoderne leermiddelen. Samen met onze Tweetalige afdeling, waar leerlingen vakken in het Engels kunnen volgen, bieden wij hoogwaardig en eigentijds onderwijs aan. Bijzonder blijft natuurlijk onze Gymnasium-afdeling, de enige in Zuidoost. Dit jaar zijn we flink gegroeid naar 1.000 leerlingen. Vanwege deze groei is ons docententeam uitgebreid met veel nieuwe en enthousiaste docenten. Ik wil ervoor zorgen dat we alle verwachtingen waar kunnen blijven maken, en dat we geen grote leerfabriek worden waar leerlingen en docenten elkaar niet meer kennen. Leerlingen beoordelen onze school heel positief, zeker ook vanwege de sfeer. Dat wil ik uiteraard graag zo houden. Daarnaast heeft het schoolgebouw een maximale capaciteit. Daarom kunnen we komend schooljaar minder leerlingen aannemen. Ik verwacht net als afgelopen jaren weer een mooie gelijke verdeling van één-derde mavo, één-derde havo en één derde vwo-leerlingen”.
Op lelylyceum.nl staan de data van de open dagen en ook kunnen leerlingen van groep 7/8 met hun ouders een persoonlijke rondleiding door de school aanvragen.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK