Ijssie in de wijk heeft doel bereikt!

Bewoners van Amsterdam die het meest behoefte hebben aan hulp en informatie weten dit vaak moeilijk te vinden. Daarom zijn 8 organisaties van het Social Pact in de afgelopen maanden met een team van 24 vrijwilligers de wijken van Zuidoost in getrokken om deze belangrijke informatie mondeling te verspreiden.

Bij een lekker schaafijsje of kopje koffie kregen bewoners in acht verschillende wijken informatie over waar ze hulp kunnen krijgen bij onder andere financiële problemen, hoe ze een laptop voor schoolgaande kinderen aanvragen, welke leuke activiteiten in de eigen wijk georganiseerd worden en nog veel meer.

Het concept “Schaafijssie in de wijk” bleek een groot succes. Ruim 800 bewoners zijn gesproken door de vrijwilligers. Er is veel informatie verzameld over wat er speelt in de wijken: woningnood, financiële stress, behoefte aan buurtactiviteiten en gebrek aan informatie over voorzieningen.

Stichting ProFor coördineerde de activiteit en heeft in samenwerking met de burgeracademie de vrijwilligers getraind. Maar liefst acht organisaties leverden vrijwilligers aan en droegen bij aan de voorlichting in “hun” wijk: Recogin, Woman Motivating and Integration, SES, Synchroon Plus, Cirkel van Harmonie, Venzo, Kazerne Reigersbos (UFNM), Carabic en ProFor. Het team armoedepreventie van de gemeente Amsterdam was ook aanwezig en heeft voorlichting gegeven over alle mogelijkheden voor bewoners met een krappe beurs (de “Pak je Kans” regelingen).

Dit geweldige project werd mogelijk gemaakt door stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Het Social Pact hoopt op deze manier in de komende jaren vaker voorlichting aan de bewoners te kunnen geven!

Meer weten over dit project? Dan kun je contact opnemen met Stichting ProFor, Lucia Martis 020 6902626 of via email: L.Martis@profor.nl

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK