Hiv-testweek van 27 november tot 1 december

Hiv testweek

Je gratis en anoniem laten testen op hiv?

Dat kan in Amsterdam, tijdens de hiv-testweek van 27 november tot en met 1 december.

Het testen kan op vele locaties: bij 12 huisartspraktijken, in 4 ziekenhuizen, bij de GGD Amsterdam en bij de AIDS Healthcare Foundation. In de meeste gevallen gaat het om een hiv-sneltest, die binnen 60 seconden het resultaat geeft.  Bij de Amsterdamse Plus Apotheken zijn tijdens de hiv-testweek gratis hiv-zelftests beschikbaar. Door middel van posters en flyers zullen de Amsterdamse testlocaties zelf actief mensen aansporen zich tijdens de testweek te laten testen.

H-TEAM
De Hiv-testweek is een initiatief van het H-TEAM, het Amsterdam samenwerkingsverband van alle organisaties die betrokken zijn bij de behandeling en preventie van hiv. Het doel van de week is om Amsterdammers aan te sporen zich op hiv te laten testen.  Als een hiv-infectie wordt vastgesteld kan de behandeling onmiddellijk starten. Dat is van belang, want bij een succesvolle behandeling is het hiv-virus ook niet meer overdraagbaar. Met vroege opsporing en snelle behandeling wil het H-TEAM de hiv-epidemie definitief stoppen.

Beperkte daling hiv-infecties
Er leven in Nederland bijna 23.000 mensen met hiv. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt beperkt en langzaam. Vorig jaar werden er opnieuw meer dan 800 nieuwe hiv-diagnoses gesteld. In Amsterdam zijn dat jaarlijks nog steeds zo’n 160 nieuwe hiv-diagnoses.

Kijk voor meer informatie op: www.hivtestweek.nl

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK