Gianni Pinas is op weg naar de top

De 21-jarige basketballer is uitgeroepen tot talent door het nieuw opgezette Sport Talenten Fonds Zuidoost. Met dit fonds geven het stadsdeel, bedrijven en oud-sporters talentvolle jonge sporters een duwtje in de rug om de top te bereiken.

Gianni verruilde op 12-jarige leeftijd voetbal voor basketbal. Nu speelt hij in de Promotiedivisie, het op één-na hoogste niveau van het basketbal in Nederland.

Leefstijl
Een carrière als professioneel basketballer brengt een bepaalde leefstijl met zich mee. Gianni traint minstens drie keer per week en kan minder risico’s nemen. “Buiten met vrienden basketballen kan bijvoorbeeld veel minder. Omdat je al veel traint, kun je oververmoeid raken en dan neemt de kans op blessures toe. Dat kun je er niet bij hebben als je op zo’n niveau speelt.”

Overwinning
Tegenslagen horen er ook bij. Vorig jaar stopte Gianni een tijdje met basketbal om zich te richten op zijn opleiding Sport en Bewegen. “Daarna merkte ik dat mijn motivatie om weer te starten met basketbal was afgenomen. Toen ben ik in contact gekomen met Jesper Jobse, zilveren medaille-winnaar op de WK 3×3 Basketbal in 2017, en All Day Athletes, een organisatie die jonge talenten op weg helpt, en heb ik mijn motivatie opgebouwd. En nu ben ik dus hier.”

Door mee te doen aan 3×3 toernooien, Nederlandse kampioenschappen en de inspanningen van zijn club Landslake Lions viel hij op bij Gemeente Amsterdam die initiatief is van Sport Talenten Fonds Zuidoost. “Ik ben erg blij met de steun van dit fonds!”

Doelen
De toekomst ziet er rooskleurig uit. “Ik wil hard blijven trainen, vooruitgang boeken met de hoop nog hoger te gaan spelen of naar het  buitenland te gaan.” Gianni adviseert komende talenten om vooral door te blijven trainen. Ook met ups en downs gewoon door te blijven gaan om die top te bereiken. “Gewoon alles geven.”

Gianni Pinas

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK