Gaasperplasrun door Gaasperdammertunnel

Gaasperdammertunnel

De 24ste Gaasperplasrun op zondag 10 juni 2018 gaat dit jaar door de Gaasperdammertunnel. Naast de normale routes kunnen de hardlopers een unieke route van 13,6 kilometer kiezen die door de nieuwe tunnel in de A9 voert. De extra Tunnelroute is mogelijk door samenwerking tussen Ixas, Rijkswaterstaat en AV Feniks. Dit jaar verwacht de organisatie zo’n 1000 inschrijvingen. Kijk voor meer informatie op www.gaasperplasrun.nl.

AV Feniks Trainingen
Bij de pupillen (6 tot 12 jaar) wordt atletiek in spelvorm gegeven waarbij alle belangrijke technieken van atletiek aan bod komen. Vanaf de junioren (vanaf 12 jaar) zijn de trainingen meer gericht op techniek en specialisatie. Bij alle trainingen staat het plezier in sporten voorop!

Pupillen en junioren
Pupillen van Feniks doen, na de competitierondes, mee aan de regionale finale. Ook op individueel landelijk niveau zijn er goede resultaten voor de pupillen. Pupillen kunnen bij ons ook gewoon fijn sporten; meedoen aan wedstrijden is niet verplicht.

Onze junioren doen het prima: vorig jaar startten 2 teams van Feniks (junioren D en C) in de landelijke finale, waarvoor alleen de beste 12 teams uit voorrondes in heel Nederland zich kwalificeren. Dit jaar is er voor het eerst een team dat in de A-competitie uitkomt (18/19 jaar). Ook op individuele onderdelen doen de atleten van Feniks het erg goed. Zo liep D-junior Ashley Boldewijn afgelopen Pinkstermeerkamp de snelste seizoentijd op de 60mHorden: 9,46sec.

Kom jij ook meedoen?
Is jouw kind of ben jij eraan toe om een nieuwe sport te kiezen na dit schooljaar? Kom dan bij AV Feniks vier proeftrainingen doen. Dat kan nog voor de zomervakantie. De training voor jou leeftijd vind je op www.avfeniks.nl.

 

Foto: Erwin den Bak

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK