Esther’s gedachten: De grens

Esther’s gedachten

We mogen het niet meer zeggen! Je mag niemand  man of vrouw noemen. De mensen mogen van hogerhand niet meer in hokjes geplaatst worden. Er is mee begonnen in de Londense metro, en nu zijn “wij” ook aan de beurt! We moeten naar een ‘gender neutrale wereld’ volgens sommige mensen die zich daardoor benadeeld voelen. Ik heb er zo mijn bedenkingen bij!!! Zijn er werkelijk zoveel mensen die daar moeite mee hebben? Is er een meerderheid die zich in zijn trots of ziel gekrenkt voelt, als we het gewoon lekker “normaal” houden?

Ik heb echt geen moeite met de woorden “man of vrouw”. Heb je een piemel dan ben je een man, wordt je geboren met een vagina dan ga je als vrouw door het leven. Zo simpel is het nou eenmaal! En mocht je op latere leeftijd je niet zo lekker in je velletje voelen, dan ga je naar een aantal artsen en dan kun je je laten opereren net zolang je dat wel voelt. Maar nu blijkt er dus een hele groep mensen te zijn, die niet weten tot welke groep ze horen, ze zijn geen man en ze zijn ook zeker geen vrouw. Deze groep laat zich niet in een hoek drukken en nu moeten wij dus iedereen “genderneutraal” gaan noemen.

Ik zeg het je eerlijk, en ga nu misschien mensen tegen de schenen trappen (of moet ik zeggen voorkant onderbeen om niet te generaliseren), ik vind het klink klare onzin!!!

Wat een gezeik zeg! Er worden bommen op huizen gegooid, kinderen overlijden aan enge ziektes met mooi gelakte nageltjes en er is nog steeds honger in bepaalde delen van onze wereld. Waar gaan wij over discussiëren? Over het feit dat we mekaar geen jongetje of meisje meer mogen noemen. Nog even en ik krijg geboorte kaartjes waarop ik moet gaan raden wat het is geworden, of moet zeggen wat een leuk genderneutraal kind heb jij gekregen zeg?! “Goh meid heb je een puppy, leuk! Teefje? Nee joh, genderneutraal!”

Ik zeg bij deze, ik doe er niet aan mee! Hier ligt mijn grens! Man , vrouw, homo, lesbisch of hetero, het kan mij allemaal niets schelen, maar dat genderneutraal gaat me te ver. En als iemand daar moeite mee heeft dan noem ik iemand wel gewoon bij zijn, haar of het voornaam.

 

Groet Esther ( vrouw in dit geval)

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK