Eliyha Altena wint de Gouden Stuiver tijdens het Televizier-Ring gala 2018

Eliyha Altena

Sinds maart 2017 is all-round talent Eliyha Altena, samen met zijn familie, komen wonen in Amsterdam Zuidoost. Deze 16-jarige tiener is zeer gepassioneerd voor alles wat te maken heeft met acteren, stem acteren, zingen en presenteren. In 2011 haalde hij zijn eerste echte grote klus binnen en was hij te zien in de film Sonny Boy. Deze ervaring maakte zoveel indruk op hem dat hij toen besloot dat hij acteren de rest van zijn leven wilde blijven doen.

Je hebt recentelijk in De Ludwigs, Zomer in Zeeland en De Eindmusical gespeeld. Welke productie vond je het leukste om te doen? En waarom?
‘’Hmmm, dat is moeilijk te zeggen, want het zijn echt hele verschillende producties. Bij Zomer in Zeeland waren we heel veel op locatie, was ik de jongste van de cast en heb ik mogen spelen met geweldige acteurs. Bij De Eindmusical waren we met 18 kids en dan nog de crew. We hadden veel repetities, omdat we uiteindelijk een musical moesten opvoeren en we hebben gefilmd zowel op locatie als in het gebouw van de AVROTROS. Tegelijkertijd had ik in die periode ook opnames voor De Ludwigs, waardoor ik niet alle repetities heb kunnen bijwonen. Dat maakte dat ik soms in de ochtend op de set bij De Ludwigs en in de middag op de set bij De Eindmusical was; dus dat was dan wel even schakelen. De Ludwigs is echt een project apart: ze hebben echt een geweldige studio waar de hele set is opgebouwd. Op de set zijn allemaal geheime kamers en stunts verwerkt die in de serie te zien zijn. Bij De Ludwigs is de cast een klein, maar gezellig groepje waardoor je heel intensief contact hebt met elkaar. Je maakt echt lange dagen en daarnaast ga ik natuurlijk ook gewoon naar school, dus gelukkig heb ik een eigen kleedkamer bij De Ludwigs waar ik mijn schoolwerk kan doen.’’

Voor ‘De Eindmusical’ heb jij de Gouden Stuiver gewonnen. Wat houdt deze prijs in?
‘’De Gouden Stuiver is een award voor de beste jeugdserie. Het is een categorie van het Gouden Televizier-Ring gala net zoals de beste acteur en actrice. Iedereen kan dan daarop stemmen en de beste jeugdserie ontvangt dan de Gouden Stuiver namens het Nederlandse tv-kijkende publiek. Dit jaar hebben wij gewonnen en daar zijn we ontzettend trots op! Hopelijk komt er nog een tweede seizoen van de serie.’’

Je hebt al verschillende personages gespeeld. Welk personages staan er nog op jouw bucketlist?
‘’Een personage dat nog op mijn bucketlist staat is dat van een echte held met heel veel lef! Bijvoorbeeld een special agent die iets belangrijks moet oplossen en allemaal gevaarlijke dingen moet doen. Ik denk dan aan Liam Neeson, Chadwick Boseman en Denzel Washington. Een rol in een Amerikaanse serie of film staat op mijn bucketlist. Op het vlak van presenteren zou ik heel graag ooit de MTV Awards willen presenteren!’’

Het is duidelijk dat je zeer gedreven bent in wat je doet. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
‘’Over 5 jaar zie ik mijzelf afgestudeerd aan de media- en broadcastopleiding die ik momenteel volg en dat ik op een punt in mijn leven ben waarin ik veel acteer- en presenteerwerk doe voor zowel films als series. Later zou ik mijn carrière verder willen opbouwen en uitbreiden naar Amerika, want dat is waar ik uiteindelijk naartoe wil!’’

 

Door Graziëlla Hunsel Rivero, foto: aangeleverd.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK